Sezóna 2014/2015 – TJ Nová Paka „D“

Již na startu sezóny, při pohledu na tabulku soupeřů, bylo jasné, že to nebude jednoduchá sezóna. Týmy vesměs silné a silnější, fyzicky i psychicky odolné. Tak hurá do nich, ať to dopadne nějakým tím správným směrem. Šlo to ztuha, avšak pokud hrál tým v plné sestavě: Jiří Stuchlík, Dominik Štefan, Tomáš Vydra, Jaromír Hanuš, podařilo se nám vyhrát. Bohužel pouze třikrát. Největším naším problémem bylo dát se dohromady. Nedlouho po začátku sezony se u Tomáše Vydry vyskytlo bolestivé a vleklé zranění zad, které ho vyřadilo nadobro až do konce. Nevídali jsme ho ani na trénincích. Když pak ještě zhruba v polovině soutěže proběhlo u Dominika Štefana nevysvětlitelné pohnutí mysli, a to rozhodnutí skončit se hrou v polovině rozjeté soutěže kvůli přípravě na fotbal, bylo vymalováno kompletně. Nebýt těchto komplikací, mohli jsme v klidu a pohodě hrát střed tabulky a neklepat se před koncem soutěže jak „startka bez filtru“. Jenže kdyby byly v pr*eli ryby …! Při vymýšlení hráčů z ostatních novopackých týmů, kteří jsou schopni a ochotni nastoupit jako legionáři v našich barvách, jsem si mnohokrát vzpomněl na svá mladá léta, když jsem se pokoušel lepit papírové vystřihovánky. Taky to nešlo. Nebýt široké členské základny, chuti a ochotě pomoci v krizi, ale hlavně morální podpory a pomoci od Jirky Stuchlíka, je dost možné, že poslední náš zápas, který neodehrála tužka, byl 21.12.2014 v Bělohradě. Celou sezónu se nám ale podařilo odehrát se ctí s konečným 8. místem, kdy s Železnicí „C“ máme pouze lepší skóre a nakonec i soutěž udržet.

Jirka Stuchlík (48:36 – 57,14%) – Nejlepší hráč a tahoun týmu „D“, jehož kvality měli možnost pocítit i hráči RP1, odehrál celou sezonu vyrovnaně, svědomitě a jenom potvrdil stabilní formu a psychickou odolnost. Svými hláškami přispíval k nezapomenutelné atmosféře při zápasech, ale hlavně po nich. Jeho tréninková morálka je takřka ukázková.

Tomáš Vydra (6:10 – 37,5%) – odehrál kuli zranění pouze 4 zápasy a pak z důvodu zranění zad nenastoupil. Můžeme pouze doufat, že se dokáže zotavit k úplnému zdraví a ke stolnímu tenisu se vrátí.

Dominik Štefan (22:22 – 50%) – Dokud hrál, nehrál špatně. Bohužel gesto, které předvedl, nelze nazvat jinak než nesportovní a nekolektivní.

Jaromír Hanuš (35:48 – 42,17%) – Vejcař roku Nové Paky. Za sezónu předvedl pár vydařených zápasů, bohužel ty horší převyšovaly. Mnohokrát mu chyběla chuť vítězit a snad se i celkově hýbat za stolem. Hlavně v začátku sezony se jeho prokletím stával desátý bod, i když měl třeba 5 setbolů, k vítězství se nepropracoval. Zřejmě by měl trochu zapracovat na psychice a pravidelně omývat přirození „vlažnó vodó“. Konec sezóny měl již o něco lepší, tak jak to u něj bývá zvykem.

Tomáš Fišar (17:3 – 85%) – stabilní hráč „Béčka“, který z důvodu zranění v minulé sezoně mohl být napsán na soupisky nižších týmů. Vždy, když se za náš tým vydal změřit síly se soupeři, byl jeho bodový příděl hodně znatelný. Je na něm znát, že z RP1 je zvyklý na trošku jiný styl hry, což se někdy ukázalo jako problém. S jeho třemi body bylo ale možné počítat vždy, když mu časový rozvrh dovolil nastoupit.

Miroslav Vavrinec (5:35 – 12,5%) – Nejčastěji zaskakující hráč, který pokud nebyl nemocný, ochotně vypomohl proti jakémukoliv soupeři. Jeho bodový příděl nebyl sice až tak veliký, ale pár jich taky přidal a soupeře dokázal potrápit. Tréninků se také zúčastňoval v dostatečné míře.

Pavel Osten (5:27 – 15,63%) – i on velice často hasil požár, který propukal na soupisce „Déčka“ a na jeho jedovatý servis zavzpomíná nejeden soupeř. Nějaký ten bodík nám také připsal.

Jaroslav Nožička (3:9 – 25%) – opět hráč novopackého týmu „E“, který byl několikrát naverbován do našich řad a problém pro něho nebyl i vyměnit si v práci směnu, jen abychom zápas odehráli. Svoje první body v RP2 si také připsal.

Václav Kňourek (0:8 – 0%) – na soupisku byl dopsán v době největší nouze a hned byl vhozen do vody, aby plaval. Po šestileté „ping-pongové“ pauze to sice nebyla kdovíjaká plavba, ale neutopil se a o to s větší chutí a nadšením odehrával zápasy, ať již to bylo za tým „D“, nebo za „E“.

Závěrem zbývá poděkovat všem zaskakujícím hráčům, kteří dopomohli k čestnému udržení RP2, soupeřům za jejich výkony a pogratulovat vítězi!

Pohled na tabulku úspěšnosti našeho „Déčka“ za sezónu 2014/2015

Facebookové komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.