Céčko se dalšími dvěma prohrami dostává do problémů

Po vysoké domácí prohře z druhého kola, kdy jsme byli nuceni nastoupit proti Valdicím ve třech, následovaly bohužel další dvě prohry na stolech hostů, když jsme nejprve nestačili v poměru 7:11 na Libáň a následně si na nás spravilo chuť družstvo Hořice „B“, které bylo o týden dříve doslova zpacifikováno naším „Béčkem“ (17:1), zatímco nám dovolili domácí pouhé čtyři body.

V utkání s Libání se čekal vyrovnaný boj především se třemi kvalitními hráči (Vaníček, Horák, Mádlo), které doplňuje méně úspěšný Verner, jehož „skalp“ jsme si dali jako povinnost. Po čtyřhrách byly karty rozdány na obě strany, neboť sehraná dvojice Oravec-Stuchlík obrátila zápas ze stavu 0:2 a zařídila náš první bod. V prvním kole bohužel uspěl pouze Mirďa Virag, když si poradil s Vernerem, domácí se tak dostali do vedení 4:2. Ve druhém kole se Horstovi podařilo porazit v pěti setech Horáka a Jirka Stuchlík vyzrál na Vernera, drželi jsme si tak naději na získání bodů, 6:4. Třetí kolo dopadlo také vyrovnaně, což byla velká škoda, jelikož Mirďa prohrál s Horákem o pouhé 2 míčky v pátém setu, body z našich řad přidali Horst proti Mádlemu a Jakub proti Vernerovi, 8:6. V posledním kole však zabodoval pouze Horst s Vernerem, když Jakub nedokázal dohrát zápas s Vaníčkem, přesto že měl 3 mečboly a i přes rychle prohrané první dva sety se tak z výhry mohl radovat domácí borec, Libáň tak zvítězila 11:7, když vyhrála tři pětisetové zápasy z pěti, a to v těsných koncovkách.

Horst Stoklas (3), bohužel jako jediný z našeho týmu, porazil více hráčů než Vernera a až do posledního kola tak udržoval naděje našeho týmu o získání více než jednoho bodu za účast v utkání, Jirka Stuchlík (1,5) jako náhradník opět nezklamal a přispěl týmu výhrou nad Vernerem, Jakub Oravec (1,5) utkání nezvládl po psychické stránce, neboť zápas s Vaníčkem měl pevně ve svých rukou a stejně to nedopadlo, Mirďa Virag (1) sice bodově nebyl příliš úspěšný, avšak když vezmeme v potaz jeho hru a to, že s Vaníčkem i s Horákem prohrál až v koncovkách pátých setů, je zřejmé, že měl pouze pořádný kopec smůly, který ho dělil od daleko lepšího bodového přídělu týmu.

O týden později v Hořicích, opět ve stejné sestavě, jsme tak měli na čase zabodovat, avšak domácí (Zelený Jiří, Zelený Martin, Zemánek, Šotek) na nás nastoupili takovým způsobem, že bylo velmi těžké vůbec pomýšlet na body.

Čtyřhry byly jasně v režii domácích, když pouze Horst s Mirďou uhráli alespoň set. Dvě prohrané pětisetové „přestřelky“ v prvním kole nás však dostaly ještě více do kolen, neboť jsme prohrávali 6:0, ani jsme nevěděli jak. Jirka Stuchlík měl proti Šotkovi mečboly, které bohužel nedokázal využít, Horst doplatil na horší start v zápasu s Martinem Zeleným a pátý set už byl jasnou záležitostí domácího mladíčka. Ve druhém kole přidal náš bod pouze Horst, který svými bloky á la Waldner vyškolil Šotka. Jakub měl dobře rozehraný zápas s Jirkou Zeleným, avšak ani vedení 2:0 na sety mu nezabránilo prohrát zápas v koncovce (9) pátého setu, jak jinak. Po dvou kolech tak domácí měli zajištěnou remízu, 9:1. Třetí kolo bylo bohužel znovu plně v režii domácích a náš jediný bod vybojoval Mirďa proti Šotkovi, 12:2 po třech kolech bylo jasnou záležitostí domácích. V posledním kole, které již bylo z hlediska výsledku naprosto nepodstatné, si týmy rozdělily body, když Jirka Stuchlík ve třech setech vyškolil Martina Zeleného a poslední bod nám domácí darovali, neboť Šotek se rozhodl do posledního zápasu proti Jakubovi nenastoupit, což spustilo vlnu posměšků ze strany Pačáků vůči Jakubovi, neboť jako jediný nevyhrál zápas, i když ve čtvrtém kole neměl ani šanci to zkusit, konečných 14:4 bylo na zkažení čtvrteční nálady pro náš tým tak akorát.

Horst Stoklas (1) v tomto utkání určitě očekával více bodů na své pálce, Mirďa Virag (1) dnes také neměl svůj den, Jirka Stuchlík (1) jako jediný vyzrál na dobře hrajícího Martina Zeleného a Jakub Oravec (1 x wo) „zazářil“ ve třetím utkání za sebou a upadá do značné pingpongové deprese.

Facebookové komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.