Déčko zahájilo sezónu prohrou

V úterý 30.9.2014 zahájilo novopacké Déčko sezonu 2014-2015 na domácí palubovce a soupeřem jim byl tým TJ Butoves „A“. V domácí sestavě se, mimo stálých hráčů Jiřího Stuchlíka a Jaromíra Hanuše, objevili minulý rok občas RPII hrající Dominik Štefan a Míra Vavrinec, ale také (po zhruba 20-leté přestávce) Pavel Osten. Hosté přijeli v sestavě Alfréd „Fredy“ Hlawatschke, Tomáš Vích, Miroslav Žďárský, Josef Frýba a Václav Cír.

Jirka Stuchlík s Jardou Hanušem se budou muset řádně sehrátJarda Hanuš měl formu a pocítil to i Frýba

Bez dlouhého otálení bylo utkání zahájeno úvodními čtyřhrami, které ovšem pro náš tým nedopadly vůbec dobře. Dominik s Mírou prohráli s dvojicí Vích-Cír (nejkratší jména na okrese) 3:1 a Jarda s Jirkou nedokázali najít recept na dvojici Žďárský-Frýba a v koncovce pátého setu se zastavili na osmičce. V prvním kole dokázal Jarda překvapivě zvítězit nad Fredym, následně Jirka Stuchlík prohrál s Tomášem Víchem. Největší překvapení prvního kola a celého zápasu byla premiérová výhra Pavla Ostena nad čínsky hrajícím Žďárským 3:2 (a 9 v pátým – rozdílem třídy). Dominik Štefan dlouho Josefu Frýbovi nevzdoroval a prohrál 0:3. Soupeř tedy vedl 4:2 a náš tým měl nejvyšší čas trochu se vzchopit a nepříznivé skóre trochu upravit. To se však nestalo a v druhém kole dokázal vyhrát pouze Jarda, i když Jirka Stuchlík sahal po svém prvním bodíku, ale v koncovce pátého setu prohrál 10. Pavel Osten sice potrápil Tomáše Vícha v pěti setech, ale nakonec se před jeho umem musel sklonit. Dominik prohrál se Žďárským 1:3, a tak se vylily vlny zdola a před naším týmem se objevila prdel holá a my jsme se do ní pomalu blížili. 3:7 nebylo pro nás vůbec nic růžového! Takticky jsme vystřídali a šel za nás bojovat Míra Vavrinec, který podal proti Fredymu sice vyrovnaný výkon (-7;-7;-7), ale body nepřinesl. A tak, když ve třetím kole a klimatických podmínkách v tělocvičně rovnajícím se tropickému pralesu, zvítězil pouze Jirka Stuchlík nad Josefem Frýbou, bylo o našem osudu rozhodnuto. Přesto jsme se dokázali semknout a všichni Pačáci ve čtvrtém kole svoje zápasy kolektivně prohráli. A bylo vymalováno, 4:14 pro Butoves a my jsme mohli jít doplnit tekutiny k Mazákovi.

Jarda Hanuš zahrál i pro něho překvapivě dobře a přispěl na konto dvěma body (další dva zápasy sice prohrál v pátých setech -10 a -9, ale na to se historie neptá), Jirka Spinka přihodil bodík. Bod od Pavla Ostena bylo milé překvapení a doufáme, že to letos nebyl jeho poslední. Dominik podal před písemkou z matiky neslaný-nemastný výkon a je první, kdo se objevil v nově vzniklé rubrice „vejcaři“. Střídající Míra Vavrinec nedokázal vyzrát na soupeře a ze dvou zápasů na jeho kontě nezůstal ani set. Odchod Jakuba Oravce za lepším (RP1) je pro náš tým citelně znát, a tak při příštím výletu za soupeřem do dalekého Rovenska pod Troskami (letenky rezervovány na čtvrtek) se budeme muset hodně snažit.

Facebookové komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.