Smolná dvojička pro naše Béčko

V sobotu 8.2. se náš “B” tým utkal na domácí palubovce se soupeřem z Hostinného, který přijel na předešlé zápasy oslaben. Pomohl tak našim soupeřům na konci tabulky k většímu bodovému zisku, a proto naši borci nastupovali do zápasu s kapkou zloby ve svých tělech. Domácí nastoupili v tradiční sestavě, Martin Sochor, Lukáš Grof, Roman Růžek a Horst Stoklas. Hosté přijeli téměř v plné síle, sestava Drahotský, Voňka, Kalvach a Buchar představovala pro náš tým velmi těžkou písemku.

Naši borci však vtrhli do zápasu jako raketa středního doletu a takřka neuvěřitelně vyhráli obě dvě čtyřhry. Dvojice Sochor/Růžek zvítězila nad favorizovanými Drahotským a Voňkou 3:0, přičemž v posledním setu málem trestuhodně nevyužila 3 mečboly a třetí set vybojovala až za stavu 18:16. Zato dvojice Grof/Stoklas ukázala kvalitu a hosty ve složení Kalvach/Buchar přežehlila 3:0, poměrem 3,9 a 3. Bohužel novopacká raketa středního doletu byla zřejmě severokorejské výroby, protože hosté vzápětí otočili. První zápas hrál Lukáš Grof s Kalvachem a v prvním setu neuvěřitelně otočil nepříznivý stav 2:9 na 12:10, poté však přestal hrát svoji hru a bohužel ani nedbal na rady Martina, který celý zápas počítal, aby hrál kratší servis a přijímal soupeřův servis vrchem, nikoliv spodem, tak nakonec prohrál 1:3. Dále pak Roman prohrál jasně s Voňkou 0:3, stejným způsobem si poradil Drahotský s Horstem. Martin Sochor pak povinně zvítězil nad Bucharem 3:1. Stav byl tedy 3:3 a hosté pokračovali v krasojízdě, Roman si s Kalvachem moc nezahrál a dostal 0:3, Horst svedl nádhernou bitvu s Voňkou, ve které ale doplatil na tréninkové manko a v pátém setu prohrál 7. Dále Martin přišel o třízápasovou neporazitelnost a prohrál s Drahotským po vyrovnaných setech 7,10,9 0:3. Lukáš pak porazil Buchara 3:2, přičemž za stavu 2:0 pro něj nastal herní kolaps, ze kterého se naštěstí v pátém setu dostal a vyhrál ho 11:1. Stav 4:6 nebyl pro naše zrovna příznivý a bohužel ani další fáze zápasu se nevyvíjela zrovna nejlépe. Horst prohrál s Kalvachem 0:3, Martin s Voňkou 1:3 a Lukáš s Drahotským 1:3. Roman předvedl s Bucharem podobný výkon jako Lukáš, vedl 2:0, poté neudržel vedení 8:1 a prohrál 12:10, ve čtvrtém 11:8 a nakonec v pátém vybojoval výhru 3:2 poměrem 11:5. Na ukazateli svítil stav 5:9 a musel by se stát zázrak, aby naši borci urvali alespoň bodík navíc. Dobře začal Martin, který poprvé v životě porazil Kalvacha a to 3:1. Poté zabojoval Lukáš a překvapivě porazil Voňku 3:1. Roman bohužel na zkušenějšího Drahotského nestačil 1:3, a tak domácí prohráli 7:10.

Martin Sochor nezahrál úplně optimálně, ale jak sám slíbil, tak „pod pade nešel“ (2,5/4,5), Lukáš Grof zahrál slušně, po vajíčku z posledního zápasu se celkem oklepal (2,5/4,5), Roman Růžek splnil, ale navíc nepřidal (1,5/4,5), Horst Stoklas hrál po dlouhé době a tréninkové manko se na jeho výkonu podepsalo (0,5/3,5). Náš tým stále zůstává na 9. pozici s náskokem dvou bodů před týmem z Bernartic. Příští zápas sehraje Béčko 8.3., doma se soupeři z Jánských Lázní a Vrchlabí.

Facebookové komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.