Okresní přebory ovládl Milan Jirásek

V sobotu 18.1.2014 se uskutečnily každoročně pořádané okresní přebory, které tentokráte hostil novopacký oddíl pod taktovkou hráče i hlavního organizátora Vojty Kazdy. Za veliké účasti přesahující 50 hráčů se odehrály krásné zápasy, jejichž aktéry byli i hráči pořádajícího oddílu. Zajímavé byly i zápasy ve skupině, ze které postoupil i dříve novopacký Jarda Erlebach, jenž přehrál v přímém boji o postup Martina Budinu, dohrávajícího zápas s torzem pálky. Do čtvrtfinále se probojovali 3 domácí hráči, Michal Luňák, jenž předtím po skvělém výkonu porazil hráče 3. ligy Nikolu Tisoňů. Ve čtvrtfinále se také ocitl Lukáš Knap, který si v osmifinále vyšlápl na Petra Vyskočila. Vojta Kazda, jakožto 3. domácí zástupce ve čtvrtfinále, nedal v osmifinále šanci Petru Fejtkovi z Jičína. Do čtvrtfinále se také probojovali Luboš Šajner, jičínský Gebauer, staropacký Krutský a železnický Rohlíček, který si v osmifinále smlsnul na Honzovi Šmidrkalovi.

Čtvrtfinále: Los byl nemilosrdný, Lukáš Knap šel na zřejmě nejlepšího hráče, Milana Jiráska, a příliš šancí nedostal, zkušenější Jirásek si perfektní hrou Lukáše pohlídal. Los proti sobě svedl packé Vojtu Kazdu a Michala Luňáka a zafungoval faktor, že tito hráči spolu odehráli už stovky zápasů, takže se neměli čím překvapit, čehož dokonale využil Vojta. Do semifinále se dostali Jan Rohlíček, na něhož Jiří Krutský st. nestačil, Luboš Šajner se zkušeně přepinkal přes Gebauera.

Semifinále: Jan Rohlíček vedl 1:0 a 7:4 nad Milanem Jiráskem, jenže osud byl proti a Rohlíček zlomil pálku. Po debatě dovolil Milan Jirásek, aby si Jan Rohlíček pálku vyměnil a poté již úřadoval právě Jirásek, jenž byl prvním finalistou. Druhým finalistou se stal Luboš Šajner, který po pěkném souboji vyřadil domácího Vojtu Kazdu.

Finále: Před nevídanou diváckou kulisou, která byla způsobena příchodem hráčů následujícího neregistrovaného turnaje, se proti sobě postavili Milan Jirásek a Luboš Šajner. Luboš Šajner, diváckou kulisou mocně povzbuzován, ani tentokráte nedotáhl tažení na přeborech do vítězného konce a musel se sklonit před prakticky bezchybným Milanem Jiráskem.

Čtyřhra: Semifinále: V semifinále se proti sobě postavila domácí dvojice Knap-Šmidrkal, kteří ve čtvrtfinále po super výkonu vyřadili bratry Jiráskovi, a Kazda-Vyskočil. Druhá dvojice naprosto dokonale eliminovala veškeré snahy prvně jmenovaných a jednoznačně postoupila do finále. Ve druhém semifinále si dvojice Kohout-Tisoňů poradila s duem Šajner-Luňák.

Finále: Hala byla na straně dua Kazda-Vyskočil, ti se proti Kohoutovi s Tisoňů probojovali až ke dvěma mečbolům, ani tato výhoda ovšem nestačila, a tak se z vítězství radovali Tisoňů-Kohout.

Stupně vítězů dvouher Regionálních přeborů 2014 v Nové PaceStupně vítězů čtyřher Regionálních přeborů 2014 v Nové Pace

Odkazy:VýsledkyFotografie 1Fotografie 2YouTube Pinecnp

Facebookové komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.