Déčko v konečném zúčtování na krásném 4. místě především díky životní sezóně Jirky Stuchlíka

V neděli 24. března skončily také okresní (a ligové) soutěže, tudíž se můžeme pustit do celkového hodnocení uplynulé sezóny i v této kategorii. V našem „D“ družstvu si všichni hráči, oproti minulé sezóně, polepšili a Mirďa Virag nahradil Tomáše Fišara naprosto totožným bodovým přídělem, což vše vedlo ke zlepšení hned o 4 příčky v celkovém umístění týmů v RP2. A teď již k jednotlivcům.

Nejlépe se letos dařilo již zmiňovanému Miroslavu Viragovi (76,79%), který odehrál hned 144 zápasů, neboť nastupoval hned ve třech soutěžích naráz, přičemž se v žádné rozhodně neztratil. Mirďa v naší soutěži zúročil dlouholeté zkušenosti z RP1, ve které i letos odehrál ještě více utkání, než u nás, i přesto byl však jednou z klíčových postav našeho „Déčka“.

Velmi silnou postavou v týmu byl bezpochyby Jirka Stuchlík (65,77%), který, jak sám tvrdí, zažil jednu ze svých nejlepších sezón, což jen dokazuje fakt, že byl například jedním ze dvou hráčů, kteří si dokázali poradit s krajským střelcem Jardou Břeským, tahounem Chomutic, ale porazit dokázal po velmi dlouhé době i „Freddyho“ Hlawatschkeho a oproti loňské sezóně si v úspěšnosti polepšil o 14,77%. Navíc spolu s Jakubem Oravcem ovládl žebříček čtyřhry a ukázal oddílu, že byl zvolen Sportovcem novopacka po právu.

Třetím v úspěšnosti byl v „Déčku“ Jakub Oravec (52,27%), který, spolu s Jirkou Stuchlíkem, odehrál všechny zápasy bez výjimky a vzhledem ke střídavému startu ve staropackém „Béčku“ a občasné výpomoci v našem „C“ týmu, také odehrál notnou dávku utkání. Jakub od začátku září po konec března navštěvoval tréninky čtyřikrát týdně s výjimkou asi dvou úterků, to vše mu však stačilo pouze na 11% zlepšení oproti minulé sezóně. Jakub, jak je u něho zvykem, celou sezónu prokazoval svou nevyzpytatelnost, když z první desítky hráčů dokázal porazit hned 7, avšak stejně tak dokázal s kýmkoli ze soutěže prohrát, a tak tým nikdy nevěděl, co od něho, v tom či onom utkání, očekávat.

Čtvrtým hráčem byl Jarda Hanuš (41,46%), který si oproti sezóně 11/12 polepšil o 7,71% i přes pracovní vytížení a velmi nízké procento návštěv tréninků, a tak splnil roli čtyřky na výbornou. Zároveň mu patří velký dík za vyřizování termínů utkání a plnění úlohy řidiče na „výlety“ za soupeři.

Čas od času byl povolán i Míra Vavrinec (31,25%), který také bodově přispěl a v soutěži se určitě neztratil a ve čtyřech utkáních sbíral zkušenosti také Tomáš Vydra (22,22%), který jako tahoun „Éčka“ jistě pocítil rozdíl těchto soutěží nejvíce, avšak jeho potenciál je vzhledem k jeho věku jistě s rostoucí výkonností vysoký, a tak v příštím roce v „Déčku“ rozhodně má co nabídnout.

obr

Facebookové komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.