Životní forma Stuchlíka zachránila déčku remízu

V neděli dopoledne jsme přivítali na domácích palubovkách nováčky naší soutěže, TJ So Chomutice, jejichž základním stavebním kamenem je čtyřbodový Jarda Břeský. Nastoupili jsme k utkání v plné síle (Stuchlík, Virag, Oravec, Hanuš), soupeř k nám dorazil dokonce v pěti (Břeský, Vaníček, Kučera, Jón Leoš a střídající Jón Miloš). V předešlém utkání jsme utrpěli porážku, když v tamější herně naprosto pohořel Jakub a bodově nepřispěl ani Jarda, tudíž rozhodně bylo co napravovat.

Po úvodních čtyřhrách byl stav nerozhodný, když dvojice Virag-Hanuš neudržela vedení 5. setu a podlehla těsně dvojici Jón-Břeský, přičemž především Jarda Břeský nekompromisně potrestal každý delší míček. Dvojice Stuchlík-Oravec koncovku 5. setu zvládla, když Jakub po nočním turnaji v páce na oslavě 20. narozenin našeho divizního „Knapči“ sotva udržel pálku v ruce a silou vůle se snažil zkazit co nejméně míčků. Hned do prvního zápasu prvního kola nastoupil Jakub proti Vaníčkovi, avšak nezmohl se ani na set, když zejména forhendové údery lítaly mnohdy i v řádech metrů za stůl, a tak Jakubovi nezbylo nic víc, než se jen vztekat sám na sebe, neboť, jak známo, za blbost se platí. To Jirka Stuchlík nedaroval Jónovi ani set a ukázal soupeřícímu týmu, že to s ním rozhodně nebude mít nikdo lehké. Jarda Hanuš okusil sílu krajského Břeského a na rozdíl od prvního utkání mu dnes nebyl proti tomuto hráči povolen ani set. Mirďa Virag měl celý den bezesporu výbornou náladu a své zápasy si doslova užíval, Kučeru „zařízl“ 3:2 na sety a v průběhu tohoto zápasu si ani na okamžik nepřipustil možnost prohry. V dalším kole rozstřílel Stuchlík Vaníčka a nadále si držel čisté konto i v měřítku setů, Jarda podlehl Jónovi a Mirďa po boji Břeskému, Jakub nestačil v 5. setu na Kučeru a už byl značně nalomen. Když následně Jarda nestačil ani na Vaníčka, prohrávali jsme již 4:7 a vyhlídky na úspěch byly velmi mizivé. Poté Mirďa porazil Jóna, avšak Jakub utrpěl debakl s Břeským. Naději na větší bodový zisk držel Jirka Stuchlík, který ztratil se střídajícím Milošem Jónem první set a jak důležitým hráčem v týmu je, nejen po bodové stránce, ukázal svým charakterem a burcováním nás všech – především pak Jakuba a Jardy, kteří byli znechucení sami sebou. Velká škoda je určitě překvapivá prohra Viraga s Vaníčkem, Jakub si poradil alespoň s Jónem (který následně hodil několikrát s pálkou a po utrpěném prasátku také sám se sebou o zem), Jirka Stuchlík po strhující bitvě otočil s Břeským nepříznivý stav z 0:2 na 3:2 a poslední bod potřebný k remíze přidal Jarda Hanuš, který za velmi vyburcované atmosféry dokázal vyhrát se střídajícím Jónem.

Jirka Stuchlík (4,5) zahrál dokonale, porazil Břeského jako 2. v celé sezóně a vybojoval v tomto utkání celou polovinu všech našich bodů. Mirďa Virag (2) předvedl kvalitní výkon a alespoň trochu si spravil chuť po pátečním neúspěchu v Hořicích (viz článek níže), Jakub Oravec (1,5) chystal proti tomuto týmu „bodovou pomstu“, avšak takticky nezvládl přípravu na toto utkání a oproti loňsku si polepšil pouze o bod. Jarda Hanuš (1) měl po nemoci stíženou situaci, avšak důležitý 9. bod nakonec přidal i pod psychickým tlakem, jakožto potenciální zachránce remízy na poslední chvíli.

Facebookové komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.