Maximálně možně zvládnutá sobota pro Béčko

„B“ tým čekal nepříjemný dvojzápas – Sokol HK „F“ totiž může točit sestavou, jak se mu zachce, a tak bylo otázkou, kdo přijede. Tradiční opora Málek každopádně chyběla, a tak na naše čekalo takřka povinné vítězství. Odpoledne přijel soupeř, kterému měli domácí co oplácet – venkovní debakl na půdě Stěžer nebyl ještě dočista zapomenut. Obě dvě utkání ovšem Pačáci s bravurou zvládli a vyšplhali se tabulkou už na prozatímní čtvrté místo.

Béčkaři nastoupili ráno proti Hradci po dlouhém čase s Honzou Šmidrkalem v základu, jehož doplnili ještě Lukáš Grof, Michal Luňák a Martin Sochor. Na začátku utkání se stala nevídaná věc – obě čtyřhry získali domácí, obzvlášť Honza Šmidrkal skákal radostí do vzduchu. Michal Luňák prohrál s Hortem, tahounem mužstva (cca 90%), to již bylo ovšem ze strany hostí opět do zápasu Horta vše. Zbylý trojlístek vyhrál, Martin Sochor „přejel“ Kačera 13 v pátém. Za stavu 5:1 přišla očekávaná korekce od Horta, když porazil Lukáše Grofa, scénář se ovšem opakoval, vítězství Pačáků byla jasná. 8:1 a zápas Martina Sochora s Hortem příliš vzruchu nenabídl (0:3), a tak Honza Šmidrkal po nepěkném výkonu ubránil Chládka a Michal Luňák dokonal dílo výhrou nad Kačerem.

Nová Paka „B“ – Sokol HK „F“ – 10:3, Honza Šmidrkal, ač zahrál pod možnosti, neprohrál (respektive nehrál s Hortem), takže si připsal všechno (3,5/3,5), Michal Luňák a Martin Sochor nezahráli zle (2,5/3,5) a Lukáš Grof hrál pouhé 2 zápasy (1,5/2,5).

Odpoledne přijely Stěžery oslabené o Černohorského, který z náboženských důvodů soboty nehraje. Začátek byl opět jako z pohádky, opět obě dvě čtyřhry zvládnuté, Honza Šmidrkal s Lukášem Grofem natáhli sérii neporazitelnosti na dvě utkání. A opět jako ráno, i tu přišla hned korekce, když Michal Luňák nestačil na Závorku, další 4 utkání v řadě ovšem domácí dovedli do zdárného konce. Za stavu 6:1 pro domácí přišly 2 porážky, když Martin Sochor prohrál s Hrbkem a Honza Šmidrkal proti Šancovi šanci nedostal a narozdíl od zápasu ve Stěžerech prohrál. Bitva koncovek dopadla pro Michala Luňáka, když porazil Nováka a opět dal domácím 4-bodové vedení. Honza Šmidrkal si spravil chuť s Hrbkem, Michal Luňák si náladu už nezlepšil prohrou s Šancem a po výhře Lukáše Grofa nad Novákem nastoupil Honza Šmidrkal, aby zápas dotáhl. Proti němu ovšem stál Závorka, který mu doma naložil od cesty a vypadalo to opět bledě (0:1 a 5:9, 2 setboly…), Honza ovšem sebral všechny síly a zápas dokonale otočil.

Nová Paka „B“ – Stěžery „B“ – 10:5, Lukáš Grof bude vzpomínat velmi rád (3,5/3,5), Honza Šmidrkal až na jeden výbuch podržel (3,5/4,5), Michal Luňák a Martin Sochor naopak nadšeni vůbec nebyli (1,5/3,5).

Facebookové komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.