History continues, vítězný divizní zápas o bytí a nebytí

Nová Paka „A“ přivítala soupeře z Krkonoš, Vrchlabí, který se krčí na posledním místě tabulky. I přes zrádný a pomalý začátek ovšem Pačáci, naposledy s Martinem Čeřovským, zápas otočili, nad Vrchlabím podruhé vyhráli a jejich naděje na nesestup má opět výraznější obrysy.

Úloha Pačáků byla nelehká, jelikož v případě prohry by je od sestupu zachránil snad jen Duch Svatý, proto také bylo připraveno na hru hned 6 hráčů. Čtyřhry ve složení Kazda-Macák a Luňák-Knap ovšem dopadly velmi bídně, ani jeden set ze dvou čtyřher se opravdu nečekal. To do dvouher již naskočila tradiční sestava, Lukáš Knap smetl Studeckého, Vojta Kazda ovšem prohrál s Brázdou mladším, což ještě umocnila prohra ve velké krizi hrajícího Honzy Šmidrkala. Lukáš Macák již jen v první sadě zápasů snížil na 2:4. Honza Šmidrkal se rozhodl přenechat místo Martinu Čeřovskému, pro kterého to byla derniéra za packý klub. Skvěle hrající Lukáš Macák a Lukáš Knap po prohře Martina Čeřovského vyrovnali na 5:5, od té doby byl na packé palubovce pánem tým jediný, domácí. Před vyprodaným domácím hledištěm (podívat se totiž přijel tým Hostinné + domácí fanoušci) se prakticky všichni vyhecovali ke skvělým výkonům, Martin Čeřovský si vzpomněl na dobu, kdy hrál ještě pravidelně a klasickou koncovkou zvítězil 14 v pátém nad mladším Brázdou, čímž upravil na 7:5. Jak Lukáš Knap nad Vitvarem, Lukáš Macák nad Brázdou ml., tak i Vojta Kazda nad Horákem ani Studeckým ovšem náhodě nic neponechali a domácí si připsali extrémně cenné 3 body.

Krom čtyřhry si krásný den udělal Lukáš Macák (4/4,5), skvěle hrál Lukáš Knap (3/3,5), po úvodním nezdaru se pochlapil Vojta Kazda (2/3,5 + 11. vítězný bod pro domácí), Martin Čeřovský si nostalgicky připomněl minulost (1/2), Michal Luňák nastoupil pouze do čtyřhry (0/0,5) a Honza Šmidrkal si mohl po zápase gratulovat k pro mužstvo tak důležitým krokem, jako bylo jeho střídání (0/1).

Facebookové komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.