Krásné KP jednotlivců v Hostinném

V sobotu za pravého zimního počasí proběhly KP jednotlivců dospělých v Hostinném. V mužské kategorii se doklouzali do městečka s moderní halou i Pačáci Honza Šmidrkal a Jakub Oravec, kteří sehráli všechny soutěže. Ovšem jak Honza, tak ani Jakub ze skupin nepostoupili, ve čtyřhře po statečném boji podlehli ligovým hráčům. Honza Šmidrkal ovšem nakonec na pohár dosáhl, když v mixu s Hankou Jakubcovou (mimochodem 1.liga) ukudlal semifinále a jen o dva míče jim uteklo finále, když podlehli Hančiným sourozencům, bratrovi a dvojčeti Blance.

Vyřazovací část se již nesla v duchu favoritů, Luba Šajner ze Staré Paky nestačil na jedničku Šlapáka, Honza Herber nestačil zase na Šumpíka. Ve čtvrtfinále přišly na řadu krásné souboje jako např. Lukáš Foff vs Miloš Šlapák (0:3), neskutečně hrající Vojtěch Štrof vs Koblížek Martin (3:0) či další spolufavorit David Palkovský splnili úlohy favoritů. Semifinále nabídlo již souboje na 4 vítězné sety, k vítězství Štrofa 4:1 nad prvoligovým Novotným je netřeba dodávat komentář, parádní bitva Šlapák X Palkovský dopadla lépe pro hráče Vrchlabí (4:2 pro Palkovského). Finálový souboj nabídl nevídaný obrázek v podobě prohrávajícího, ovšem s nepochopitelným klidem hrajícího Vojty Štrofa proti Palkovskému. Díky koncovce pátého setu si Palkovský vítězství již vzít nenechal a slavil titul přeborníka.

V ženách byla jednoznačnou favoritkou Simona Šlehobrová z TJ Dobré, úlohu také potvrdila, když nedala šanci v semifinále ani partnerce Honzy v mixu Hance Jakubcové. Šlehobrová také s Rozínkovou získaly titul přebornic kraje ve čtyřhře, druhá byla dvojčata Jakubcova. Mix vyhráli bez překvapení Lukáš Foff se Simonou Šlehobrovou.

O finálové kovy čtyřhry mužů se podělily dvojice Šlapák-Koblížek a Štrof-Lučan, když semifinalista dvouhry Šlapák s mládežnickým reprezentantem Koblížkem udolali dvojici extraligového trenéra a hráče z dělnické tělovýchovné jednoty v poměru 4:1 na sety a odvezli si do svého, dnes početně přečnívajícího oddílu, titul krajských přeborníků ve čtyřhře.

Facebookové komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.