1.kolo divize: Áčko nestačilo v derby na Starou Paku

Po půlroční pauze se opět rozjela východočeská divize. Novopačtí hned začali zostra – los jim přisoudil dvojičku – derby se Starou Pakou. Klasický průběh utkání pak novopackým přisoudil porážku.

Áčko se sešlo v plné sestavě – tedy Šmidrkal, Knap, Kazda a Fejfar, staropačtí jakbysmet, osvědčené trio Vajgl, Šajner, Dlabola doplňuje letos Tomáš Pánek.

Debly skončily jako vždy, Kazda s Fejfarem dostali nálož proti Vajglovi se Šajnerem 0:3, Šmidrkal s Knapem naopak jistě přehráli Dlabolu s Pánkem 3:0.

Šlo se na singly a opět se rozjel klasický úkol pro packé, tedy eliminovat staropackou čtyřku a získat ještě 4 body proti elitnímu triu. A plány skoro dostaly vážnou trhlinu už na začátku, neboť Lukáš Knap horko těžko odvracel těžký stav 2:2 a 7:9 proti Tomášovi Pánkovi, ale nakonec výhru 9 v pátém utrhnul. Vojta Kazda proti Péťovi Dlabolovi šanci nedostal (0:3),  tak jako Kuba Fejfar proti Pavlovi Vajglovi (0:3). Po brutální více než půlhodinové bitvě tak slavil Honza Šmidrkal výhru 3:1 nad Lubou Šajnerem v napínavém a atraktivním duelu. Šlo se na druhou rundu, T. Pánek těžce trápil i Vojtu, ale nakonec jej Vojta 3:1 zdolal a o velké překvapení se postaral Kuba, jenž výbornou hrou ustřílel Dlabolu 3:2. 5:3 pro Paku. Vedení packým dlouho netrvalo, Honza proti Vajglovi nevyužil setbol na 2:2, což staropacký šutér hned potrestal (1:3) a Lukáš si vůbec nevěděl rady se hrou L. Šajnera (0:3).

Kuba vrátil packým vedení, když si obrovské bitvě poradil s Pánkem 3:2, pak však následovaly klíčové duely celého zápasu, Péťa Dlabola upekl na Honzu jasnou taktiku, packý obranář však ještě utekl v pátém setu na 5:1 a následně i 7:3 a 8:5, jenže Péťa zpřesnil hru a do konce již neminul, Honza padl 9 v pátém. Hned vedle se odehrávala podobná bitva, Lukáš vedl s Vajglem 2:0, ve 4.sadě nevyužil 2 mečboly (1 z toho po nepochopitelném bloku na konec stolu) a v pátém padl též 9 v pátém, to byly zápasy, které byly naprosto klíčové. Vojta totiž po zlepšeném výkonu stejně se Šajnerem 1:3 padl,  a ač Honza snížil proti Pánkovi výhrou 3:0 na 7:8, novopačtí si to celé vyžrali až do dna, neboť Lukáš projel i přes kvalitní hru 2:3 i s Dlabolou a Vojta jakbysmet v páté sadě padl proti Vajglovi, který si na packých zase jednou pěkně smlsnul.

TJ Nová Paka “A” – TJ Stará Paka “A” – 7:10, Kuba zahájil sezónu velmi dobře (2/3,5), Honza mohl ještě bodík přidat (2,5/4,5), Lukášovi toho času nebylo přáno (1,5/4,5) a Vojta svůj bod tak nějak čekal (1/4,5).

Facebookové komentáře