Divize, kolo 2. a 3.: Ráno vydřená remíza s DTJ, odpoledne totální debakl proti Kostelci

Vojta Kazda proti Janu Klempererovi
Sestava DTJ – zleva Libor Slavík, Adam Klejch, Jan Klemperer a Jaroslav Daneš

 

2. hrací den divize již znamenal plné dvoukolo. Sobota 14.10.2023 tak patřila dopolednímu zápasu proti hradeckému DTJ i odpolednímu mači proti Kostelci. Oslabení pačtí vydolovali ráno zlatý bod, aby odpoledne utrpěli jeden z nejhorších, avšak nic neřešících debaklů své divizní přítomnosti.

Dopoledne přijelo hradecké DTJ v sestavě Jan Klemperer, Jaroslav Daneš, Libor Slavík a Adam Klejch – dobrý známý z Bělohradu. Pačtí byli bez Kuby Fejfara, který si válel šunky na Floridě (a opravdu se tentokráte nejedná o nějaký bar) a zaskočil jej Martin Sochor z Béčka, zbytek sestavy jasný – Šmidrkal, Kazda a Knap. Debly předznamenaly obrovskou bitvu, Šmidrkal s Knapem se protrápili po vedení 2:0 k výhře 3:2 nad Klempererem a Danešem, když druhý jmenovaný packé pořádně trestal. V opačném gardu to dopadlo na druhé straně, Kazda se Sochorem v páté sadě nestačili na Slavíka s Klejchem.

A Martin Sochor si hned mohl připsat divizní skalp Honzy Klemperera, když za stavu 2:1 nevyužil 2 mečboly, přičemž při prvním zkazil servis a při druhém jej v den svých narozenin po své předchozí extra prasácké koncovce nachytal na hranu stolu jeho soupeř a pak už tahal za kratší provaz, 2:3. Vojta Kazda si zlepšil chuť po čtyřhře výhrou 3:1 nad Liborem Slavíkem po velmi slušné hře. Důležitou výhru po skvělém výkonu zapsal Lukáš Knap, jenž otočil duel s Adamem Klejchem na 3:2. Do vedení 4:2 poslal packé Honza Šmidrkal, který po prohrané koncovce první sady již zpřesněnou hrou nedal možnost přesně zakončovat Jardovi Danešovi. (3:1).

Na 5:2 upravil Vojta  v zápase proti Honzovi Klempererovi, při poslechu jehož komentářů by se červenal i Robert Rosenberg (3:2), pak už se ale přestalo packým dařit, v pěti sadách padl Lukáš se Slavíkem, parádní mač svedli Honza proti A. Klejchovi, Honza otočil na 2:1, vedl 9:7, Adam zkušeně otočil a v páté sadě tekl Honza 0:5 a 3:8, najednou vedl 9:10, zaváhal při kontru a Adam dotáhl mač do vítězného konce, asi nemá nervy :). Když Martin S. dostal čočku od J. Daneše (0:3), bylo to již zase vyrovnané 5:5.

Utkání bylo naprosto bez favorita, Lukáš se nechal ublokovat a usmečovat J. Klempererem (1:3), Honza vrátil packým remízu výhrou nad Liborem Slavíkem (3:0), avšak pak už šli dopředu hosté, Soša dostal k narozeninám 0:3 i od Adama Klejcha a Vojta překvapivě nestačil na Daneše, který se ale prezentoval moc pěknou hrou. 6:8

Honza si poradil s J. Klempererem i popáté bez ztráty setu (3:0), jenže Soša dostal dalši čočku od Libora Slavíka (0:3) a šlo se do finále. Lukáš jako dotahovák otočil zázračně koncovku čtvrté sady s Danešem (3:1), takže se čekalo na Vojtu s A. Klejchem – Vojta dostal první 2 sety 11:4 a zdálo se, že je po hře, packý matador se však nevzdal a po extra zlepšené hře Adama začal přehrávat a nakonec i přehrál, 3:2 pro Paku a remíza.

TJ Nová Paka “A” – DTJ Hradec Králové “B” – 9:9, Honza spokojen (3,5/4,5), Vojta rovněž (3/4,5), svou půlku si připsal Lukáš (2,5/4,5) a Soša přidal zbytek bodů (ořech/4,5). 

Odpoledne přijel Kostelec nad Orlicí, pačtí s vědomím minimální šance na úspěch při pohledu na sestavu. Nestárnoucí Karel Malík s sebou vzal Lukáše Petra, Matěje Kovaříčka a Martina Jakubce.

Debly naznačily mnohé, Šmidrkal s Knapem podlehli po bídné hře Petrovi s Jakubcem 1:3, totální világoš jako v roce 1849 dostali Kazda-Sochor proti Malíkovi s Kovaříčkem. Šlo to velice rychle, Lukáš nestačil na Lukáše Petra 0:3, Vojta dostal to stejné s Kovaříčkem, Soša s Jakubcem hrál jako by ho přejel vlak a Honza si s Karlem Malíkem zahrál slušně jeden set, pak jej Karel, hrající jenom forhend zničil svými neskutečnými údery jako Mike Tyson v dobách největší slávy, 0:3. Vojta užuž sahal po setu s Petrem, ale opět nebylo přáno (0:3), Soša se s Kovaříčkem u stolu moc dlouho nezdržoval (0:3), Honza s Jakubcem hrál jako kdyby mu někdo uřízl ruce, nohy, trup i hlavu (0:3) a perličku na závěr si připsal Karel Malík, který Lukáše zničil asi tak, jako kdyby packý hráč vyrazil v růžovém triku a na zadnici děravých kožených kalhotách do Modré Ústřice a začal se natřásat (0:3).

Asi nejrychlejší zápas packé divizní historie skončil pro domácí se skóre 0:10 a na sety 1:30, to je asi dostatečně výmluvné, kdyby nás snad chtěl někdo pokutovat za napsaný zápas, tak věřte, že toto se skutečně stalo. Ještě poklona Karlovi Malíkovi, který hraje stále naprosto fantasticky a svým zápalem pro hru překoná úplně všechny.

TJ Nová Paka “A” – TTC Kostelec nad Orlicí “A” –  0:10, Honza, Vojta, Lukáš i Soša se kolektivně podepsali pod krásný výsledek (všichni 0/2,5). 

Facebookové komentáře