Áčko nejprve smolně remizovalo se Dvorem, následoval skalp lídra

Duo Knap-Šmidrkal se v sobotu postaralo v obou utkáních o 3 body

Nakonec velmi pěkně si pačtí poradili s nejtěžší možnou dvojičkou Dvůr-Valdice. Dopolední zápas se dá sice považovat za hloupě zremizovaný, nicméně odpoledne se štěstí zase častěji přiklonilo na packou stranu a pačtí stále mají o co hrát.

Na půdu třetího celku tabulky zavítalo Áčko v sestavě Šmidrkal, Kazda, Knap a Fejfar. A čtyřhry dopadly katastrofálně, dvě pětisetové prohry (jak dua Knap-Šmidrkal proti Šulcovi s Ježem, tak i dvojice Kazda-Fejfar proti Krýzovi s Klémou) nepotěšily. A pačtí rychle začali stahovat, Vojta Kazda v zápasu 5 koncovek porazil Klému 11 v pátém, Lukáš Knap načal svůj parádní den vítězstvím 3:1 nad Šulcem v oku lahodícím zápase. Honza Šmidrkal dostal na úvod svůj postrach Krýzu, jenže přemotivovaný soupeř vystřílel většinu balónů mimo, takže Honza 3:0 vyhrál. Skvěle začal taky Kuba Fejfar, který parádním nebojácným výkonem porazil velmi kvalitního Rosťu Ježe 3:1. Zajímavá již byla 5.výhra packých v řadě, protože Vojta nedal Šulcovi žádnou šanci (3:0). Až pak přišla první domácí radost, a to ještě o prsa korejské ženy, protože Knapik nevyužil proti Krýzovi mečbol a projel 9 v pátém, to bolelo. Na 6:3 následně upravoval Honza, uklohnivše lepší a lepší hrou Rosťu Ježe 3:1. Následně však Kléma ustřílel Kubu 3:1 a Vojta nedostal od Krýzy ani čuchnout (0:3), takže to bylo zase o bod. Chuť po předchozím nezdaru si spravil Knapča, protože Rosťu Ježe 9 v pátém přehrál, ale byly to teda nervy. Honza následně klidnou hrou naprosto eliminoval Klému, no možná by seděla lépe formulace, že Honza Kléma se eliminoval chybami sám (3:0 pro packého obranáře). 8:5. Zápas se lámal: nejprve Kuba blbě prohrál se Šulcem, ač měl jasně navrch (1:3) a hned na to Vojta snad poprvé prohrál s Ježem, a když už, tak pořádně (0:3). Knapča ještě zařídil spolehlivou hrou remízu, když porazil Klému (3:0), jenže Kuba dostal s Krýzou řádně od cesty (0:3) a rozhodovalo se na dvojce, kde hrál Honza se Šulcem. Packý hráč začal dobře, vedl 2:0, jenže po poradě domácího týmu přestal P.Šulc útočit a v kombinaci s neschopností Honzy míček zarvat to vedlo ke katastrofě, protože si packý player již ani neškrtl, nakonec z toho rezultovala bolestivá prohra 2:3 znamenající remízu.

TJ Dvůr Králové nad Labem “A” – TJ Nová Paka “A” – 9:9, Knapča absolutorium za výkon, Honza byl na sebe pekelně nazlobený, protože z 2:0 se prohrávat nesmí (oba 3/4,5), Vojta nebyl příliš spokojen s posledními 2 zápasy (2/4,5) a Kuba zvládl skvěle zápas s Ježem a naopak trochu zbytečně prohrál se Šulcem (1/4,5). 

Po fofr obědě u Stránských vyrazili pačtí na půdu lídra z Valdic do nádherné nové tělocvičny, kde již čekal připraven 5-členný valdický tým i s několika diváky v zádech. Čtyřhry na rozdíl od rána dopadly parádně, Knap-Šmidrkal urvali Martina Jiráska s Rejhou 10 v pátém, dvojka Kazda-Fejfar si připsala cenné vítězství nad Kašparem s Milanem Jiráskem 3:1. A začaly singly, Honza však dobře nezačal, 1:3 od Kašpara představovalo tvrdý direkt na sebevědomí. Knapča naštěstí kontroval výhrou 3:0 nad Rejhou, protože Martin Jirásek st. Vojtu přejel svým Subaru a svým forehandem ho někdy poslal až do Stuttgartu (3:0). Milan Jirásek poté ukázal Kubovi, jak se hraje psaníčko, takže Kuba šanci nedostal (0:3). 3:3 a začala řež. Honza s vypětím všech sil urval zápas s Rejhou 3:1, což odnesly i ohrádky mezi stoly, náskok packých zvýšil výborný Lukáš výhrou 3:1 nad Martinem Jiráskem st. Milan Jirásek si v zápase z povinnosti udělal dobrý den i z Vojty (3:0), na což zareagoval Kuba důležitou výhrou nad Kašparem. Přituhovalo, Honza proti M.Jiráskovi st. vždy set v koncovce prohrál, aby následující set vyhrál o parník, takže se rozhodovalo v pátém setu a strašná klika stála u packého hráče, protože od stavu 9:9 v pátém vyhodil domácí bojovník 2 smeče přes pásku do autu. 4:7 a pačtí nechtěli dopustit ranní dejavu. Škoda zápasu Lukáše s Milanem Jiráskem, protože packý hráč hrál excelentní partii, ale své šance nevyužil a Milan Jirásek jej za to v pátém setu pořádně ztrestal (2:3). Když Vojta prohrál v koncovce páté sady s Kašparem, bylo to již 6:7, naštěstí Kuba  exkluzivním výkonem rozstřílel střídajícího Gebauera a bylo to zase o dva pro Paku. Honza šel do posledního boje na nejlepšího hráče celé soutěže, Milana Jiráska. Honza se dokázal oklepat z průběžného stavu 1:2 a za pomocí kvalitní obrany nakonec slavil důležitou výhru 3:2, která hřála o to víc, že Knapča přejel Kašpara 3:0 a pačtí měli konečně 10.bod.

TJ Sokol Valdice “A” – TJ Nová Paka “A” – 6:10, Lukáš hrál skvěle celý den, Honza se maximálně oklepal z porážky v prvním zápase (oba 3,5/4,5), Kuba zahrál spolehlivě a bodoval skvěle (2,5/3,5) a Vojta měl odpoledne unavené a mdlé (0,5/3,5). 

Facebookové komentáře