Áčko zdemolovalo Dvůr i Jaroměř

Poslední domácí zápasy sezóny 2016/2017 odehrálo packé Áčko. Na packou půdu přijel Dvůr Králové, packý rival, kterého pačtí ještě nikdy nezdolali – v sobotu to však přišlo. Odpoledne přijel tým z Jaroměře-Josefova a odevzdaný soupeř vzdoroval jenom 80 minut, než si pačtí dokráčeli k jasné výhře.

Klíčem k úspěchu proti Dvoru jsou čtyřhry – pačtí tentokráte zabrali a vyhráli obě dvě. Nejprve dvojka Knap-Šmidrkal v koncovkách udolala Šulce s Ježem (3:0) a následně se děly věci, protože Kazda s Luňákem přivodili Krýzovi s Šulcem třetí resp. první deblovou porážku sezóny. Lukáš Knap následně pokračoval ve velké formě posledních týdnů, když rozstřílel neskutečně nepříjemného Luďka Krýzu (anťák + sendvič) 3:0. Michal Luňák se těšil na pestrou hru Rosti Ježe, ale koncovka čtvrtého setu o bytí a nebytí rozhodla o Michalově nebytí (1:3). Vojta Kazda následně porazil Petra Šulce hlavně díky univerzální hře, 3:0. Následně se také děly věci, protože Honza Šmidrkal v duelu proti jmenovci Klémovi nejprve vedl, avšak Jan Kléma si v dalších třech setech s domácích obranářem doslova vytřel podlahu, Honza padl doma poprvé v sezóně (1:3). Nejhezčí zápas dopoledne sehrála dvojice Luňák-Krýza, když se zejména v posledním setu hrál ligový stolní tenis – skvěle útočící Michal a výborně bránící Krýza si střihli koncovku páté sady. V ní Michal zvolil jeden méně vhodný servis a hostující hráč si po odvráceném mečbolu odnesl výhru 13 v pátém. Dvoubodové vedení ale vrátil packým Vojta, jenž přehrál svého oblíbeného hráče Ježe hrou pod křídlo (3:1). Honza se oklepal rychle a v náročném zápase se Šulcem mu v závěru každého setu pomohla jako přes kopírák o pásku vyhozená smeč dvorského hráče (3:0). 6:3. Lukáš držel vysoký standard, skvělou hrou s parádním bekhendem si poradil i s Klémou, tentokráte 3:1. Vojta vyrazil vstříc Krýzovi a rychle poznal, proč se nevyplatí v prvním setu zahodit skoro půltucet setbolů. Krýza hrál totiž ve druhém setu jako terminátor a ač Vojta třetí set v závěru urval, ten čtvrtý už zase v úplné koncovce nevyšel (1:3). 7:4. Následně Honza standardní obrannou hrou urval první 2 sety s Ježem, jenže následně zkušený Dvorák zapřemýšlel a bylo to již jenom 2:1 a 3:7. Honza otočil sedmi body v řadě na 10:7, jenže dvě parádní prasata koncovku prodloužila – tu si již Honza pohlídal (3:1). Opět famózní Knapča nejprve prohrál se Šulcem první sadu, aby v dalších třech ztratil jen 9 bodů – navíc s oku lahodícím stylem (3:1). 9:4. Honza rozehrál zápas s Krýzou tak jako Michal s Klémou. Honza se mohl proti hostujícímu hráči uvztekat, nicméně zabral a připsal si jedno z nejcennějších vítězství v sezóně. Michal, napsaný v zápisu před Honzou, tím pádem s Klémou vyhrát nemusel. Co by to bylo ale za hráče, kdyby nechtěl zvítězit – a to se mu také povedlo, po těsně prohrané koncovce třetí sady si po smršti spinů v té čtvrté již výhru vzít nenechal (3:1).

TJ Nová Paka „A“ – TJ Dvůr Králové nad Labem „A“ – 10:4, Lukáš byl k nezastavení (3,5/3,5), Honza si příjemně zahrál (2,5/3,5 + 1/1 pod čarou), Vojta zkušeně vedl družstvo k výhře (2,5/3,5) a Michal nemohl být se svou hrou nespokojen, bod navíc by tomu ale slušel (1,5/3,5).

Odpoledne přijel tým z Josefova. Debly začaly skvěle, Knap-Šmidrkal po příšerné první sadě zabrali a Pelikuse s Diveckým 3:1 porazili, druhá dvojka Kazda-Luňák rozšvihala Vacka s Čenovským 3:0. Na začátek přišla porážka Lukáše, když Čenovský zahrál více než kvalitně, navíc Lukáš trefoval vše tyčkou. Proto se hned taky musel jít na tu tyčku (od Marlbora) ven podívat. Michal v repríze divokého duelu z Josefova nedal sebemenší šanci Vackovi (3:0). Vojta jasně smetl Pelikuse také 3:0, což si nemohl nechat líbit Honza s Diveckým (3:0). 5:1. První pořádný mač zahrál až Michal s Čenovským, když nevyužil vedení 2:0 a mladý josefovský talent trestal – zápas však parádní (2:3). Vojta následně ztratil 8 balónů s odevzdaným Vackem, jen o pár víc jich ztratil Honza s také nevzdorujícím Pelikusem. 7:1 za 50 minut. Lukáš ještě jasně vyhrál s Diveckým (3:0) a protože Vacek oznámil další zápas s Honzou skreč tak jako Pelikus s Lukášem, výhra byla pro packé jistá. Čekalo se jenom na Vojtu, zda-li zvládne porazit mladého Čenovského. Po jasné první sadě přišly dvě totálně vyrovnané, každá pro jednoho hráče. Hrál se velice pohledný zápas, Čenovský se dostal do pátého setu, kde zpočátku dominoval, nicméně zkušený Vojtěch, jemuž mával Lukáš na podporu slávistickým ručníkem, si výhru vzít nenechal (3:2) a za cca hodinu dvacet pět bylo po zápase.

TJ Nová Paka „A“ – TJ Sokol Jaroměř-Josefov 2 „A“ – 10:1, Vojta se činil (3,5/3,5), Honza by ještě klidně hrál (2,5/2,5 + 1*wo), a Lukáš s Michalem se rozloučili s domácí tělocvičnou 2,5 body ze 3,5 možných.

Sezónu Áčko zakončí za dva týdny v Poříčí a Úpici.

Facebookové komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.