Béčko zaznamenalo první prohru

V sobotních domácích utkáních se novopacké „B“ utkalo nejprve se silným Sokolem Stěžery „B“ a následně s KPST Hradec Králové. Dopoledne byli jasným favoritem hosté, zatímco odpoledne jsme si brousili zuby na tři body, výsledky však dopadly obráceně, což jen potvrzuje jak je stolní tenis nepředvídatelným sportem.

Jakub Oravec si odpoledne vylepšil svůj bodový rekord v krajiLukáš Grof nedá ani míček zadarmo

Proti Stěžerům jsme začali bídně, ve čtyřhrách naše dvojice nevybojovaly ani set a rychle jsme prohrávali 0:2. V prvním kole zůstal náskok hostů dvoubodový po prohře Jakuba O. s Novákem a Lukáš se řádně zapotil hned v úvodu proti legendárnímu 82letému Josefu Rákosníkovi, na kterého i přes kvalitní hru nestačil (1:3). Jakub F. však vyzrál na Drašnara a Martin zahrál kvalitně proti Částkovi, 2:4. Ve druhém kole dvouher jsme opět nedokázali náskok stáhnout, Jakubové sice porazili své soupeře, ale Lukáš s Martinem proti Novákovi a Drašnarovi neuhráli ani set a Stěžery se nebezpečně blížily k vítězství, 4:6. Třetí kolo dvouher však bylo zcela v naší režii, Jakub F. nejprve vybojoval pětisetový zápas proti Novákovi, Martin doslova „uškudlal“ Rákosníka, Jakubovi O. skvěle seděla hra Drašnara a Lukáš vybojoval další bod v koncovce 5. setu proti střídajícímu Šancovi, 8:6. Za modré stoly šli Martin a Jakub O. proti Novákovi a Rákosníkovi s vidinou příležitosti ukončit toto utkání plné zvratů. Nejprve Martin zvládl porazit kvalitně hrajícího Nováka a následně Jakub ve třech setech stačil na Rákosníka a Pačáci mohli slavit 4. výhru v řadě!

TJ Nová Paka „B“ – Sokol Stěžery „B“ – 10:6, Jakub Fejfar (3/3,5) nepocítil hořkost porážky a již z něho definitivně opadla prvopočáteční nervozita, Martin Sochor (3/4,5) zahrál kvalitně a prokázal své zkušenosti z krajské soutěže, Jakub Oravec (3/4,5) po vlažném začátku překonal svůj bodový rekord v krajském utkání a Lukáš Grof (1/3,5) bojoval jako vždy do posledního míčku, ale nestačil na skvělého obranáře a na Nováka.

Jakub Fejfar má famózní formuMartin Sochor se umí přizpůsobit všem soupeřům

Odpoledne nás čekal tým KPST Hradec Králové, který sice doposud neměl ani jednu výhru, ale také má za sebou nejtěžší soupeře v soutěži a KP2 již dokázal i vyhrát. Čtyřhry jsme opět prohráli, i když Jakub O. s Lukášem až v koncovce 5. setu, což je nám však ve výsledku k ničemu, 0:2. Průběh byl stejný jako dopoledne i po prvním kole dvouher, které skončilo nerozhodně po prohrách Lukáše a Martina (s Ciborem a Příborským), Jakub O. porazil i druhého z Rákosníků (synovce) a Jakub F. nedaroval Ludvíkovi ani set, 2:4. Jak přes kopírák pokračovalo utkání dál, Lukáš s Jakubem O. vedli ve svých zápasech 2:0 na sety, ale přesto oba prohráli, zatímco Jakub F. a Martin Rákosníka s Ludvíkem celkem jednoznačně „smetli ze stolu“, 4:6. Třetím kolem se už bohužel pro nás zápas od toho dopoledního značně lišil, Jakub F. sice po skvělém výkonu přidal další bod i proti Ciborovi a Lukáš si poradil se střídajícím levorukým Pospíšilem, ale Jakub O. byl bez šance s Příborským a Martin Sochor zažil pomstu synovce Rákosníka, 6:8. Poslední kolo bylo pořádnou hrou na nervy všech zúčastněných, senzačně dokázali vyhrát koncovky pětisetových bitev Jakub F. i Lukáš proti Příborskému s Rákosníkem, avšak Martinovi se odpoledne vůbec nevedlo a zkušeným Ciborem byl vyprovozen od stolu velmi rychle. Zraky všech tak směřovaly k zápasu dvou leváků, naprosto ztuhlý Jakub však velmi rychle prohrával 0:2 a 8:10 a i přes vyhraný 3. set již zápas nedokázal otočit, a tak jsme poprvé prohráli, a to tím nejtěsnějším možným způsobem, 8:10.

TJ Nová Paka „B“ – KPST Hradec Králové – 8:10, Jakub Fejfar (4/4,5) zahrál opět senzačně a za celý den neprohrál ani jednu dvouhru, Lukáš Grof (2/4,5) hned dvakrát nedotáhl vedení 2:0 na sety, Martin Sochor (1/4,5) se na sebe velmi zlobil a Jakub Oravec (1/4,5) měl ve svých rukou remízu, avšak zápas vůbec nezvládl.

K dalším utkáním zajíždíme již tuto sobotu do Hradce Králové, kde se utkáme se Sokolem 2 a DTJ.

Facebookové komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.