Bělohradský turnaj ovládl Pavel Kohout, Vojta Kazda zlatý v deblu

Honza Šmidrkal i přes menší prostory předváděl svůj obranný um

Již po 39. se konal tradiční Velikonoční turnaj konaný v Lázních Bělohrad. Sešlo se 28 hráčů ze všech různých koutů hlavně královéhradeckého kraje, nicméně mezi zúčastněnými byl třeba i hráč z Mostu. Do startovní listiny se zapsala také pětice hráčů packého oddílu – Vojta Kazda, Honza Šmidrkal, Kuba Oravec, Míra Virag a Jirka Stuchlík. Turnaj probíhal skupinově (3 skupiny po 6 a dvě po 5), a tak se kolem deváté hodiny skupiny rozehrály. Vojta Kazda svoji skupinu bez problémů vyhrál, totéž platilo i o Honzovi Šmidrkalovi. Kuba Oravec se přes pomalejší rozjezd rozjel k pěknému výkonu a postoupil z druhého místa. Naopak pešek zbyl na Jirku Stuchlíka a Mirďu Viraga, který alespoň každému hráči, jenž proti němu nastoupil, kvalitně nadal. Po skupinách se šlo na vyřazovací část, kam postoupilo 16 nejlepších. Tam skončil turnaj pro Kubu Oravce, jenž nestačil na Machandera 0:3. Honza Šmidrkal si poradil po kvalitní obranné hře se staropackým Krtičkou, Vojta Kazda se na postup proti Hanzlíkovi docela nadřel. Co čert nechtěl, ve čtvrtfinále poslal krutý los na sebe oba packé hráče. Navrch měl Vojta Kazda, který v pohledném a dlouhém zápase prokázal svoje umění přizpůsobit hru na jakýkoliv styl a Honza již po prvním vyhraném setu tahal jen za kratší konec provazu (3:1 pro Vojtu). Dále také postupovali jičínský Pavel Kohout, mostecký Macháček a staropacký Luba Šajner. Do finále vystavil Vojtovi stopku Pavel Kohout, Luba Šajner zase nestačil na Macháčka. Finále nabídlo duel dvou útočníků, nicméně navrch měl Pavel Kohout, jenž jen stvrdil výbornou sezónu. Souboj o třetí místo ovládl Luba Šajner, na kterého Vojta tentokráte neměl.

Mezi letošními účastníky nechyběl ani ligový Lubomír ŠajnerDomácí duo Hoza s Václavíkem. Především Roman Hoza se každoročně podílí na zábavném poturnajovém programu hrou na kytaru a letos také na ukulele

Čtyřhry se hrály skupinově a Pačáci postoupili ze skupiny hned 4. Již ve skupině skončil turnaj pro obávané duo Virag-Milický, přičemž na jejich soupeřích nezůstala o zápasech nit suchá. Sehraná dvojice Stuchlík-Oravec se dostala hned ve čtvrtfinále na Machandera s Macháčkem a navrch měla druhá zmiňovaná dvojice. Krásný zápas sehráli Honza Šmidrkal s Kubou Fejfarem (LB) proti staropackým Šajnerovi s Budinou, když staropacká favorizovaná dvojice vyhrála až 9 v pátém a ukončila tak klukům turnaj. No a packý zlatý výsledkový hřeb zařídil Vojta Kazda, jenž s Lubošem Krtičkou přestál i 2 mečboly proti duu Šajner-Budina a celý turnaj tato dvojice nakonec ovládla.

Díky pořadatelům za krásný turnájek, příští sezónu snad Pačáků přijede ještě více.

Fotogalerie z 39. ročníku Jarního turnaje v Lázních Bělohrad na Google+

Facebookové komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.