TJ Nová Paka „B“ – úkol splněn

Letošní sezóna byla pro naše Béčko tak trochu jiná. Vždy se náš tým držel na vrchních pozicích 2. krajské soutěže. Loni ale náš tým, vinou všech možných zranění, sestoupil a tím pádem úkol pro letošní rok byl jasný – postoupit.

Od prvních kol bylo jasné, které týmy si to rozdají o postup. Kandidáti byli celkem tři: Naše „Béčko“ s jasným cílem postoupit, dále Lázně Bělohrad, kteří v průběhu měli takřka totožné výsledky jako náš tým a také Kopidlno. Boj to byl urputný, všechny tři týmy se několikrát prostřídaly na vedoucí pozici a celkově dominovaly celé soutěži. Nakonec vše dobře dopadlo a náš „B“ tým bude příští rok hrát opět 2. krajskou soutěž.

Za náš tým pravidelně nastupovali Martin Sochor, Lukáš Grof, Roman Růžek a uzdravený Tomáš Fišar. Na několik zápasů nám vypomohl zkušený hráč „Áčka“ a vedoucí oddílu Vojtěch Kazda. O zaslouženém postupu svědčí i fakt, že tři naši hráči skončili v TOP10 úspěšnosti soutěže.

Jako jednička týmu nastupoval, stejně jako loni, Martin Sochor. Své role se zhostil na výbornou. Z celkových 87 odehraných dvouher odešel pouze 7krát poražen (91.95%) a jako jediný hráč v soutěži s úspěšností přes 90% skončil na 1. místě v žebříčku soutěže. Ukázal i dobrou psychickou odolnost v pětisetových utkáních (14:3). Martin těžil hlavně ze svého všestranného stylu a také znalostí svých soupeřů. Pro něho to byla zatím nejvydařenější sezóna a doufejme, že se bude zlepšovat i nadále.

Dvojka týmu byl Tomáš Fišar, který se vrátil po zranění kotníku. Po dlouhé pauze měl do hry veliký zápal. Kromě jednoho nevydařeného zápasu, kde Tomáš nebodoval, odehrál velice dobrou sezónu. Skončil na 5. místě v žebříčku s 56 výhrami a 18 prohrami (75,68%).

Týmová trojka a kapitán Lukáš Grof také neodehrál špatnou sezónu. Vyhrál 61 utkání, z 23 odešel poražen (72,62%) a skončil na 7. místě v žebříčku. Lukášovi se pomalu ale jistě vrací stará forma, do které, jak sám avizoval, musí shodit přebytečná kila, která nabral při rekonvalescenci po plastice kolenních vazů. Celý tým Lukáše plně podporuje.

Čtyřkou týmu byl Roman Růžek, který tým skvěle doplňoval. Na začátku sezóny bohužel vyměnil potahy, které vůbec neseděly stylu jeho hry. Ihned v polovině sezóny je vyměnil zpátky a hned začal opět předvádět svůj stolní tenis. Roman skončil na 14. místě v žebříčku s bilancí 50 výher a 24 proher (67,57%).

Našemu týmu velmi pomohl v důležitých utkáních Vojtěch Kazda, který vyhrál 21 utkání a prohrál pouze jediné a to v Bělohradě, s druhým hráčem žebříčku Michalem Petřivým.

Jediným problémem našeho kádru je tradiční novopacká nemoc, a to jest čtyřhra. Budeme se snažit o nápravu a zařadíme tuto činnost do našich tréninkových plánů.

Pohled na tabulku úspěšnosti našeho „Béčka“ za sezónu 2014/2015

Facebookové komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.