Bilance „C“ v RP1: Sezóna plná zvratů a boje o udržení pro nás dopadla šťastně

Tým TJ Nová Paka „C“, který v letošní sezóně odehrál svá utkání v různých sestavách, především kvůli časově zaneprázdněnému Jiřímu Morávkovi ze základní sestavy, zažíval v průběhu sezóny krušné chvíle. Naštěstí jsme do svých řad mohli přivítat tahouna týmu „D“, zkušeného Jiřího Stuchlíka, který i v nejvyšší okresní soutěži ukázal, že se jen tak něčeho nezalekne a byl naším plnohodnotným členem sestavy, mnohdy i klíčovým hráčem. Vzhledem ke dvěma sestupujícím týmům z krajské soutěže, letos padají ve všech okresních soutěžích tři týmy místo dvou, což značně zamíchalo kartami, které se již zdály být rozdané.

Sezónu 2014/2015 jsme sice zahájili domácím vítězstvím s Miletínem, avšak následovala šňůra pěti proher v řadě a psychika našeho týmu byla na velmi nízké úrovni. Po domácí remíze se silným Jičínem, jsme však začali předvádět mnohem vyrovnanější výkony a dalších 5 kol již pro nás znamenalo 11 bodů za 3 výhry a 2 prohry. Od té doby již byly výsledky jako na houpačce, avšak s ohledem na letošní silnou základnu týmů, je celková bilance 7 výher, 4 remízy a 11 proher úspěchem a motivací k dalšímu zlepšení pro následující sezóny. Ze základní sestavy „C“ navíc hned tři hráči ze čtyř nenavštěvovali tréninky, a tak nemohl nikdo z nás očekávat boje o umístění mezi nejlepšími týmy. Je nutné podotknout letošní velmi dobré výkony některých jedinců v soutěži, kteří v předešlých sezónách nedosahovali takových výkonů, jmenovitě například mladý Jakub Fejfar z Bělohradu, jeho spoluhráč Milan Šulc, kopidlnští Matuna s Pekárkem, valdický Milan Novotný a další. Také tito hráči svými herními výkony ovlivnili celkový průběh sezóny.

Kapitánem „C“ byl letos opět Jakub Oravec, který se snažil své přípravě dát maximum, což dokazuje stoprocentní tréninková docházka (až na jeden trénink, během kterého byl na pracovní cestě v Bukurešti). Jakubovi se podařilo alespoň trochu zlepšit psychiku, za což vděčí především legendě Petru Korbelovi a donedávna ještě reprezentačnímu trenérovi mužů, Tomáši Demkovi, jejichž soustředění navštívil v rámci předsezónní přípravy v srpnu v Ostravě. Oproti předešlé sezóně, kdy v této soutěži vyhrál 45 zápasů a 43 prohrál (51,14%), se mu podařilo svou bilanci zlepšit, a to se skóre 52:35 (59,77%). Stále však ve své hře vidí velké prostory ke zlepšení, a to především v servisu a příjmu, které jsou alfou a omegou stolního tenisu.

Horst Stoklas byl u většiny utkání našeho týmu, a jak je zkušeným hráčem jen dokazuje fakt, že nepotřeboval trénovat k tomu, aby dokázal vyhrát 39 zápasů z 67 (58,21%). Horst má zkušenosti i z krajské soutěže, neboť byl dlouhodobě členem „B“ týmu v soutěži KP2. Jeho hra, založená na ostrém čopu a kvalitním bloku u stolu, se jeví jako velmi efektivní a dokáže zaskočit nejednoho silného soupeře. Horst pro příští sezónu přislíbil větší tréninkovou účast (rovná se více než 1 trénink za sezónu), tak uvidíme, jistě by to znamenalo pro soupeře ještě větší problémy.

Třetím nejúspěšnějším hráčem našeho týmu se stal Jirka Stuchlík, který jako celosezónní náhradník dokazoval, že se rozhodně necítí být náhradníkem a se skóre 30 výher a 34 proher (46,88%) velmi pomohl k celkovému umístění týmu. Jirka zaznamenal velké herní pokroky a nezalekl se žádného soupeře, ba naopak se stal postrachem soutěže, a to především díky aktivnímu příjmu, citu pro míček a vysokým rotacím, jimiž oplývá jeho aktivní hra. Je zapotřebí říci, že také Jirka navštěvoval skoro všechny tréninky a jeho přístup k týmu je velmi zodpovědný.

Čtvrtým členem naší nejčastější sestavy byl celý rok Miroslav Virag, který odehrál všech 88 dvouher, s celkovým skóre 41:47 (46,59%). Míra se staral celou sezónu o velmi zábavnou atmosféru, neboť jeho slovník je velmi vytříbený a především díky němu máme tolik materiálu k vytvoření sekce „Hlášky z utkání“ na našem webu www.pinecnp.info. I přes Mirďovu zápasovou „agresi“, nebyl žádný ze soupeřů nijak pohoršen, neboť Mirďův přístup k zápasům nelze brát jinak, než s humorem. Přesvědčte se sami na našem webu či návštěvou některého z našich utkání.

Jirka Morávek, který měl být žebříčkově celou sezónu dvojkou týmu, odehrál pouze zlomek utkání, s celkovým skóre 7:13 (35%), avšak jelikož velmi příjemně překvapil Jirka Stuchlík, tak jsme i bez Jirky dokázali udržet tým ve stejné soutěži i pro příští sezónu.

Poděkování patří také dalším hráčům našeho oddílu, kteří odehráli pár dvouher v našem týmu, a to Jardovi Hanušovi (1:11) a Dominiku Štefanovi (1:7). Na závěr je třeba říci, že největším problémem našeho týmu jsou čtyřhry, což platí pro celý oddíl. Naše herní pohoda je v tomto případě asi jako u myši s epileptickým záchvatem na výstavě koček. Málo vyhraných čtyřher je dáno především naprosto nulovým tréninkem této disciplíny, což bychom jistě v příštích sezónách měli napravit. Nejvíce čtyřher se podařilo vyhrát dvojici Oravec-Stuchlík (8:7), dvojice Stoklas-Virag vyhrála pouze 3 čtyřhry z 16.

Pohled na tabulku úspěšnosti našeho „Céčka“ za sezónu 2014/2015

Facebookové komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.