Hradecký výjezd přinesl nečekaný divizní bod

1. listopad byl ve znamení dalších soubojů divizních mančaftů. Packé áčko vyjelo na hradecký trip, když se ráno utkalo se Sokolem HK 2 „D“ a odpoledne dorazilo do nedalekých Stěžer. Očekávání dvou příšerných debaklů se naštěstí nenaplnilo, ba dokonce ráno sehráli Pačáci skvělou partii a Sokol HK 2 „D“ o bod okradli.

Dvojice Kazda-Luňák vybojovala v Hradci čtyřhruLukáš Knap si v zápasu vybral kopec smůly

Čtyřhry skončily nerozhodně, tandem Knap-Šmidrkal nestačil na Čepelku s Koubkem 1:3, naštěstí pro Paku kontrovali Kazda s Luňákem, kteří přehráli Mynáře s Hýblem 5 v pátém. Kaňkou na utkání bylo zranění Michala Luňáka, který při svém dělovém topspinu trefil kloubem na palci hranu stolu a ošklivě si tento palec poranil. Singly nezačaly dobře, Čepelka přejel Michala dokonale, na 2:2 srovnal Vojta, který v duelu koncovek přetlačil domácího Hýbla 3:1. Následně Mynář porazil Lukáše, nechavše mu jediný set, Honza však mladého Koubka ukudlal, ušmudlal a ublokoval a po úspěšném mečbolu si pěkně zařval (3:1). 3:3. Hýbl poté svým nepříjemným servisem jasně přehrál Michala (3:0), na 4:4 však opět dorovnal výborný Vojta, na jehož pálce skončil Mynář (3:1). Poté již zabral i Lukáš, v pěti setech po zápase plném neskutečných výměn udolal Koubka, na 5:5 však srovnával Čepelka, kterému Honza odpor vskutku nekradl (0:3). A schylovalo se k dramatu jak řemen.

Michal také kvůli svému zraněnému prstu neporazil Mynáře (0:3), Vojta však opět dorovnal, jelikož hrál jako knížepán a Koubka 3:1 přechytračil. Dále však nebyl k zastavení domácí Čepelka, kterému set neukradl ani Lukáš, poté však Honza fantasticky otočil ztracený zápas s Hýblem ze stavu 0:2 a nepoložilo ho ani to, že mu soupeř za stavu 10:9 v pátém pro Honzu naložil od cesty prasátko, za které by se nemusel stydět ani majitel vepřína. 7:7. Následně Michal ukázal, že je tvrďák a i s pálkou ve čtyřech prstech přehrál 7 v pátém Koubka, který si tedy vybral smůly opravdu kopec. Škoda, že Vojta nedotáhl stav 2:1 s Čepelkou do dobrého konce, ač Vojta sehrál 2 sety opravdu neskutečně. 8:8. Lukáš však neměl štěstí na koncovky s Hýblem a prohrál 3:1, a tak za stavu 9:8 pro domácí proti sobě nastoupil Marián Mynář a Honza Šmidrkal. Honza brzy prohrával 2:1 a 5:1, poté 8:4 a domácí se již těšili na všechny body. Za stavu 10:8 pro domácího borce odvrátil Honza první mečbol několika zdánlivě ztracenými bloky po brutálních útocích Mynáře, druhý po hnusném prasátku také, následně přidal ještě 2 body a s pobídkou Vamos Pinca se šlo do pátého setu. Na otočce ještě Honza 5:2 tekl, poté však předvedl prakticky bezchybné bloky a čopy a po snad 25 minutách tuhého boje s ohlušujícím řevem zápas ukončil a remízu tentokráte zařídil.

Sokol 2 HK “D” – TJ Nová Paka “A” – 9:9, Vojta hrál jak z partesu (3,5/4,5), Honza napravil minulé propadáky (3/4,5), Michal zabojoval i se zraněným palcem (1,5/4,5) a Lukáš měl spíše více smůly, protože výkon zlý rozhodně nebyl (1/4,5).

Odpoledne se již celá enkláva přesunula do Stěžer. Tam na hosty čekala pozměněná sestava bez Merkla, zato s Lukášem Dufkem. Většina Pačáků se však těšila nejvíce na legendu největšího kalibru, čerstvě 80letého Josefa Rákosníka, který stále dokazuje svoji výjimečnost, ač jeho vrstevníci svoje kariéry ukončili třeba již před 30 lety.

Legenda českého stolního tenisu, čerstvě 80letý Josef RákosníkVojta Kazda se na vítězství s veteránským mistrem světa v kategorii M75 řádně nadřel

Čtyřhry však nedopadly dobře, duo Knap-Šmidrkal se stále trápí, Dufek s Kodymem je porazili 3:1, jediný set si také udělala dvojice Kazda-Luňák proti Rákosníkovi se Slavíkem. Jenže brzy bylo srovnáno, protože Honza dokázal v pěti setech udolat stále se lepšícího Dufka a Vojta po vyhraných 2 setech sice okusil výjimečnost Josefa Rákosníka, který srovnal na 2:2, Vojta však již další set nedopustil a Rákosníka přehrál. Jenže to byl bohužel předposlední záchvěv naděje, Lukáš na vynikajícího Kodyma neměl (1:3), Michal na Slavíka už tuplem ne (0:3). Horší však byl Michalův palec, který už definitivně vypověděl službu, a tak Michal musel zbylé zápasy stylem w.o. pustit. Poté Honza zažil malé Vánoce, když poprvé v životě porazil Rákosníka, nutno dodat, že opět v pěti setech a opět po brutálním boji, 4:3 pro domácí. Jenže Vojta poté podlehl 3x po setech jdoucích do nejužší koncovky Kodymovi a Lukáš měl se Slavíkem po báječné hře ale pitomé pětisetové prohře oči pro pláč. Michalovo wo znamenalo vedení již 7:3. Poté Honza okusil, jak se Kodym stále zlepšuje a Honza zjistil, kde je jeho výkonnostní strop, do kterého právě u Kodyma narazil (0:3). A nevedlo se ani Vojtovi, jehož Slavík svoji strojovou hrou zničil a po posledním Michalově wo už nebylo o čem a mohlo se jet domů.

Sokol Stěžery “A” – TJ Nová Paka “A” – 10:3, Honza měl den a zjistil, že bojovat se musí pořád (2/3,5), Vojta měl těžké soupeře (1/3,5), Lukáš neměl potřebnou porci štěstí (0/2,5) a Michalovi všechna čest, že to se zraněným palcem alespoň zkusil (0/1,5 + 2x wo).

Za 2 týdny si to packé Áčko rozdá s Jičínem a Železnicí.

Fotogalerie z utkání proti Sokolu 2 HK D a Stěžerům na Google+

Facebookové komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.