Céčko s těžkým soupeřem ve třech nemělo šanci

Ve druhém kole RP1 náš tým TJ Nová Paka „C“ hostil tým TJ So Valdice „B“, který přijel ve své nejlepší sestavě: Harcuba Petr, Novotný Milan, Novotný Zdeněk a Bilanský Přemysl. V naší sestavě zaskakoval, za pracovně vytíženého Jirku Morávka, protentokrát Jarda Hanuš a v tělocvičně jsme se tudíž sešli v sestavě Stoklas, Oravec, Virag a Hanuš. Těsně před utkáním však Horst musel opustit tělocvičnu kvůli pracovním povinnostem, a tak jsme na silného soupeře, z obce proslavené svou věznicí, zůstali ve třech, což samozřejmě nevěstilo nic dobrého pro možný vývoj výsledku.

Jakub Oravec a Jarda Hanuš spolu po dlouhé době odehráli čtyřhruJak by pan Virag sám pravil - Mirďa to je řezník

Prohrávat 0:5 ještě před úvodní čtyřhrou jistě na psychice ani jednomu z nás nepřidalo, i když dvojice Oravec-Hanuš bojovala statečně a ve vyrovnaných setech nakonec prohrála 1:3 proti Milanu Novotnému s Bilanským, 0:2. Hned první kolo dvouher přineslo značné drama, když Jakub s Milanem Novotným vedl již 2:0 a 9:8, když zvládl vyrovnané koncovky (9,9) prvních dvou setů, avšak následující průběh patřil bohužel zkušenému hostujícímu borci, který obrátil utkání na svou stranu a zvítězil 11:7 v pátém. Mirďa Virag vyhrál v pátém setu (8) proti druhému z bratrů Novotných, i když také vedl 2:0, a to celkem hladce (4,4), avšak Zdeněk ještě zápas velmi zdramatizoval, oba Novotní tedy prokázali velmi silnou psychiku za stolem. Jardovi nedal šanci Harcuba a Horst 0:3 wo, po prvním kole dvouher jsme tedy prohrávali 1:5. Ve druhém kole Jakub neuhrál s Harcubou ani set a Mirďa prohrál s Milanem Novotným v koncovce (10) pátého setu, Jarda nestačil na dobře hrajícího Bilanského a Horst 0:3 wo, tudíž jsme prohrávali již 1:9 a soupeř měl jistou výhru. Ve třetím kole jsme uhráli alespoň dva čestné body, když Jarda přehrál Zdeňka Novotného a Jakub vyzrál na Bilanského, Mirďovi bylo proti Harcubovi povoleno pouze 7 míčků, Horst 0:3 wo, 3:11 po třetím kole pro nás znamenalo velmi krutý vývoj utkání. V posledním kole Jarda vedl nad Milanem Novotným 2:1 na sety, příchod jeho přítelkyně mu však moc štěstí nepřinesl, a tak v pátém setu (8) bohužel prohrál a Novotný tak vyhrál všechny své zápasy těsně v pěti setech. Jakub po mizerném výkonu prohrál se Zdeňkem Novotným a Mirďa s Bilanským předvedl sympatický výkon, Horst 0:3 wo, konečné skóre tedy 4:14 z pohledu domácích Pačáků.

Jarda Hanuš se v nejvyšší okresní soutěži neztratilPohled zblízka na nový oddílový dres TJ Nová Paka, stolní tenis - Jakub nejspíše přemýšlel nad svou křečovou hrou

Mirďa Virag (2) po změně potahů odehrál velmi dobře, Jarda Hanuš (1) jako náhradník neměl daleko ke dvěma bodům, tudíž si zaslouží velkou pochvalu, Jakub Oravec (1) po prvním kole vedl úspěšnost a udělal dobře, že si to vyfotil, neboť se to s jeho výkonnostními výkyvy již nestane (kurz 86 Fortuna) a Horst Stoklas se bohužel akorát lehce rozpinkal a opustil tělocvičnu.

Ve třetím kole nás čeká silná Libáň, která doma dokáže porazit kohokoliv, domluvený termín předehrávky utkání je čtvrtek 16.10.2014.

Facebookové komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.