Béčko vykročilo správnou nohou

V pátek 3.10. začalo naše Béčko boj o postup do krajské soutěže, ze které loni smolně vypadlo. Loňská sezóna byla pro náš tým velké neštěstí. Zranění klíčového hráče Tomáše Fišara a bez vazů v koleni hrající Lukáš Grof, i to byla předzvěst možného pádu do okresní soutěže. Letos je ale vše jinak, Tomáš se vrátil zcela zdravý a Lukáš má již po operaci, a tak se Béčko mohlo pustit do bojů o postup. Jako první zápas jsme hostili tým z Jičína a tento zápas měl ukázat, jak je tým připravený bojovat o vyšší soutěž.

Domácí nastoupili v tradiční sestavě, Sochor, Grof, Růžek a Fišar, hosté přijeli v sestavě Doule, Tintěra, Gebauer Jan a Sebera. Začátek utkání byl velice vyrovnaný, čtyřhra Sochor/Růžek famózně otočila první set proti dvojici Sebera/Doule ze stavu 2:8 na 11:8. To ale bylo bohužel vše, naši borci si nedokázali poradit s materiálem, se kterým Sebera hraje. Naopak dvojice Grof/Fišar ukázala sílu v koncovce a po setech 9,13,11 zvítězila 3:0. Po čtyřhrách, za vyrovnaného stavu 1:1, nastoupil Lukáš Grof proti Seberovi, zápas to měl být vyrovnaný, ale Lukáš soupeře bleskurychle přejel 3:0. Naopak Tomáš Fišar se proti Doulemu trápil, navíc soupeři pomohla velká porce konečných vepřů (cca 15), a tak prohrál 0:3. Za stavu 2:2 nastoupili Roman Růžek proti Gebauerovi a Martin Sochor proti Tintěrovi, oba dva zápasy byly velmi vyrovnané. Roman ukázal mentální odolnost a zvítězil v pátém setu 15:13, Martin byl zaskočen soupeřovým výkonem a po kiksu z obíhaného topspinu prohrál v pátém setu 14:12. Stav byl 3:3 a vypadalo to na velmi vyrovnané utkání. Opak byl naštěstí pravdou, naši borci již měli vše pod kontrolou. Tomáš prohrával proti Seberovi již 0:2 a 2:7, přesto se vzchopil a nakonec zvítězil 3:2, Roman bez větších problémů porazil Douleho 3:0. Martin se proti Gebauerovi dlouho nemohl dostat do rytmu, nakonec ale v pátém setu zvítězil hladce 11:3. Lukáš proti Tintěrovi poblokoval skoro všechny jeho útočné výpady a zvítězil 3:1. Dále domácí pokračovali v krasojízdě, pokaždé povolili soupeři maximálně set, až na poslední zápas, ve kterém Roman trochu podcenil za stavu 2:1 Tintěru, který se chytil a zvítězil. Upravil tedy konečné skóre na 14:4 pro domácí.

Kapitán Lukáš Grof, který o prázdninách podstoupil plastiku kolenních vazů, hrál grandiózně, soupeřům povolil pouhé 2 sety (4,5/4,5). Je vidět, že chirurgové odvedli dobrou práci a doufejme, že jeho výkony budou takto konstantní celou sezónu. Tomáš Fišar byl po návratu se svým výkonem velice spokojen (3,5/4,5), Roman Růžek předvedl krásný stolní tenis (3,5/4,5), Martin Sochor, i přes ustrašený začátek, uhrál svoje (3,5/4,5). Za hosty nejlépe Aleš Tintěra (2/4,5).

Další zápas sehraje náš tým v neděli 12.10. na horké půdě kulturního domu v Lánech, kde domácí překvapili nejednoho soupeře.

Facebookové komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.