Sen zůstal snem, Áčko na postup nedosáhlo

Počasí si s pingpongáři tuto sezónu pohrálo, opět totiž byl krásný jasný den a chuť do stolního tenisu není v tomto počasí maximální. Každopádně podmínky mají všichni stejné a novopačtí se vydali na poslední zápasy sezóny do Libchyně a Dvora Králové nad Labem. S vědomím, že pokud by novopačtí ráno v Libchyni vyhráli, tak se odpoledne utkají v superfinále o postup do divize, se plná sestava vydala vstříc osudu. A co se v koutku duše očekávalo, to se také stalo, protože ranní zápas patřil packým, ale odpolední, ten rozhodující, již ovládli Dvoráci, kteří rázně utnuli packé divizní choutky.

Sestava Knap, Šmidrkal, Kazda, Luňák a doprovod a morální opora Jakub Oravec začala v libchyňské malé herně obstojně. Nejprve sice duo Knap-Šmidrkal ochutnalo také prohru, přičemž především Honza Šmidrkal nepředvedl optimální výkon (0:3 proti dvojici Ducháč-Mach), ten ovšem vykompenzovali parádně hrající Kazda s Luňákem, kteří v pěti setech udřeli výhru nad Jankem a Matoušem. Michal Luňák výjimečně při neútočném úderuHonza Šmidrkal používá svůj backhand na 90% svých úderůA Lukáš Knap hned potvrdil famózní formu druhé půlky, proti Machovi příliš problémů neměl, Michal Luňák skalpoval Janka (v pěti setech), a když Vojta Kazda po krásném obratu z 0:2 na 3:2 proti velmi solidně hrajícímu Ducháčovi a Honza Šmidrkal také utěšeným výkonem sebral všechny sety Matoušovi, bylo to již 5:1 pro hosty. Na 6:1 zvyšoval Lukáš, který v pěkném zápase svou útočnou hrou dokázal, že ani hra s levorukým hráčem typu Janka mu problémy nedělá. První singlový bod urval pro domácí až Ducháč, který předvedl proti Michalovi dokonalý obrat v pátém setu. A Vojta měl obracecí den, protože z 0:2 dokázal vyhrát i proti Matoušovi, který vyniká tvrdými fackami z obou stran, osmý bod hostí přidal Honza, jenž měl ale s Machem plné ruce práce (3:2). Třetí a čtvrtý bod domácích přidali Ducháč, který dokázal jako jen málo hráčů ve druhé půli soutěže porazit Lukáše, Michal nestačil na již rozehraného Matouše. A konec se blížil, Vojta s Machem krom jednoho setu zbylé dokonale ovládl (3:1), poté sice v komickém zápase plném hlášek a paúderů oplatil Janko Honzovi domácí prohru, jenže to bylo pro domácí již marné, protože Matouš se na poslední zápas již necítil a přenechal tak 10. bod a tudíž i výhru celého týmu Lukášovi.

TJ Sokol Libchyně – TJ Nová Paka “A” – 5:10, Vojta Kazda byl perfektní (3,5/3,5), Lukáš Knap zabodoval klasicky skvěle (2/3,5+1x w.o), Honza byl spokojen, neboť ani tentokráte nepropadl (2/3,5) a Michal neměl v malé herně prostor na lepší výkon (1,5/3,5).

Odpoledne se tedy šlo do superfinále, Dvůr nastoupil v plné sestavě (Jež, Krýza, Kléma, Šulc). Optimální herna musela vyhovovat snad všem, tudíž se daly očekávat pěkné souboje jako vrchol sezóny 2013/2014 KP1. Čtyřhry dopadly nerozhodně, dvojice Knap-Šmidrkal po jednom z nejlepších výkonů v roce přehrála Šulce s Ježem, to Kazda-Luňák proti Krýzovi s Klémou neměli sebemenší nárok. A hned začátek napověděl, jak se bude utkání vyvíjet, domácí Jež s neskutečnou porcí štěstí (ale také umu) odvrátil 5 mečbolů a ovládl celý zápas proti Lukášovi, Michal si na Klému stačil udělat pouze 13 balónů. Král obratů Vojta obrátil z 0:2 i třetí zápas, ke kterému v sobotu nastoupil, a Krýzu nakonec udolal. Jenže Honza pocítil sílu Šulce, vyrovnané sety Honza prohrál, ani nevěděl jak, a nakonec se po bitvě poroučel k lavičce jako poražený a mimořádně smutný, protože sám věděl, že tento zápas vyhrát měl, jelikož mu soupeř stylem dokonale vyhovuje. 4:2 pro domácí. Lukáš Knap i přes skvělou hru odpoledne tolik nebodovalVojta Kazda dokázal obrátit hned 3 zápasy ze stavu 0:2A bylo zle, protože Lukáš neudržel vedení 2:0 s Klémou a v pěti setech, po skvělém výkonu od obou představených, prohrál. A další pětisetový zápas ovládl Krýza, na kterého Michal sice recept našel, jenže v rozhodujících chvílích byl pingpongový Pánbůh asi na procházce, takže Michal odešel také poražen. Na 7:2 zvyšoval Šulc, který parádní hrou smetl ze stolu Vojtu, na 8:2 pak Jež, se kterým si Honza sice parádně zahrál, pár šílených míčků také předvedl, jenže co je to proti dokonalým koncovkám domácích… Třetí bod hostí konečně přidal Lukáš, pětisetová krásná bitva už prostě jinak dopadnout nemohla (ač byl odvrácen mečbol, ač utkání skončilo 11 v pátém pro Lukáše), protože Lukáš si za odpoledne vybral smůly dost. Bod číslo 9, čti rozhodující (Pačáci museli zvítězit, remíza nestačila) přidal Šulc, na kterého Michal neměl. Korigoval ještě Vojta, jasně a zkušeně porazil Ježe, totálně vytočený Honza zapomněl na slušnost a v prvním setu nepovolil Klémovi ani míček, poté se sice síly vyrovnaly, jenže vlhkost v herně byla proti Klémovi a Honza tak ani z 22. utkání sezóny neodešel bez bodu. Dílo zkázy však dokončil Šulc, na jehož pálce skončil nejen Lukáš, ale i celá sezóna KP1.

TJ Dvůr Králové n.L “B” – TJ Nová Paka “A” – 10:5, Vojta zahrál výborně (2/3,5), Honza byl velmi, velmi smutný, že nepřispěl více (1,5/3,5), Lukáš si vybral celý kotel smůly a bodoval nejméně za celou sezónu (1,5/4,5) a Michal formu a klid na poslední mistrák prostě nechytil (0/3,5).

Na závěr bych tedy chtěl pogratulovat Dvoru Králové k postupu do divize, zvítězili zaslouženě. Tento zápas – jako jeden z TOP v kariérách jednotlivých hráčů – ukázal krom nesporných plusů, jako např. zlepšená hra každého jednotlivce či více koncentrace i před zápasem, i nějaké ty mínusy, jako byla např. neúplná podpora hrajících hráčů od těch právě nehrajících či menší psychická odolnost při nejvypjatějších zápasech. Až se toto vše dokáže eliminovat, může mužstvo na divizi samo brzy dosáhnout.

Facebookové komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.