Derby oplaceno i s úroky a Áčko útočí na čelo

Dle krásného sobotního počasí se dalo usoudit, že se odehraje další kolo KP1. A nebylo to jen obyčejné kolo, byla to dvojička, k tomu ještě dvojička s okresním soupeřem Jičínem a bitva o čelo. Náboj by tedy byl. Pačáci nicméně nic náhodě neponechali a Jičínu porážku z podzimní části i s úroky vrátili.

Plná polní Knap, Šmidrkal, Kazda a Luňák si již od čtvrt na devět brousila zuby na jičínské borce, kteří nastoupili v sestavě Kříž, Gebauer, Červenka a Soukup. A začátek utkání byl jako pohlazení na duši, když duo Šmidrkal-Knap nedalo šanci Soukupovi s Červenkou, to samé platilo i o druhé domácí dvojici Kazda-Luňák, která si takto smlsla na Křížovi s Gebauerem. Skvělý start nepotvrdil Michal Luňák, kterého ve čtyřech setech přestřílel Milan Kříž, ještě štěstí, že Vojta Kazda, který už naladil formu k 90% obvyklých výkonů, v pátém setu odvrátil 3 mečboly s Gebauerem a utkání po kvalitní hře otočil. 3:1. A za pár chvil to již bylo 5:1, protože Lukáš Knap nenechal Honzovi Červenkovi ani set, to samé platilo i o zápase Honzy Šmidrkala se Soukupem, které skončilo jasným skóre 3:0 pro domácího obranáře. Vojtěch Kazda motá servisMichal Luňák se postavil jičínskému KřížoviPacký válec se točil dál, Vojta v koncovce pátého setu přehrál i Kříže, kterému tak oplatil dvě předchozí porážky, Lukáš Knap po skvělém výkonu eliminoval servis i těžko chytatelný forehand po lajně Gebauera tak dokonale, že jičínskému útočníkovi nepovolil ani set. Už na 8:1 zvýšil Honza, který protentokráte Honzu Červenku ubránil, nutno dodat, že hostující Červenka neměl formu naladěnou dokonale. Poté přišla korekce již tak dosti hrozivého skóre, jelikož Michal nestačil v pěti setech na kvalitně bránícího Soukupa, Lukáš sám poznal, že s hráčem jako je Kříž se promarnit jasné vedení v setu nevyplácí, a ač zvítězil na míče, tak prohrál všechny koncovky a tudíž i 3 sety. Poslední hostující bod zajistil Gebauer, který po tuhém boji hlavně v prvních čtyřech setech v tom pátém Honzu již přestřílel. 8:4. Jenže Michal přidal po zlepšené hře devátý bod s Červenkou a bod desátý přidal nejlepší hráč domácích Vojta, který myšlenky hostujících na případný pokus o zvrat brzy vzal.

TJ Nová Paka “A” – TJ Jičín “B – 10:4, krásnou sobotu si zařídil Vojta Kazda (3,5/3,5), Lukáš Knap prohrál akorát s Křížem, nicméně to se vzhledem k jeho nedělním narozeninám odpouští, Honza byl také spokojen, jak s výkonem, tak s výsledkem (oba 2,5/3,5), Michal přidal důležitý devátý bod, nicméně ví, že umí zahrát i lépe.

Honza Šmidrkal a Lukáš Knap si vychutnali pocit vítězství

Facebookové komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.