Déčko si po vítězství v Butovsi vysloužilo přízvisko štika soutěže

Podruhé v tomto týdnu zasáhlo „Déčko“ do druhé nejvyšší okresní soutěže, když tentokrát vyrazila naše výprava do sebevědomé Butovse, která byla doposud v tabulce čtvrtá, jeden bod za Chomuticemi. Domácí nastoupili ve svém nejsilnějším složení (Hlawatschke Alfréd a Aleš, Žďárský, Vích), stejně jako my (Grof, Stuchlík, Oravec, Hanuš). Domácí si nepřipouštěli porážku, avšak nakonec jim nic jiného nezbývalo.

Po čtyřhrách začalo utkání v podstatě od nuly, neboť Stuchlík-Oravec využili svou sehranost proti Alešovi Hlawatschkemu s Víchem, ovšem Grof-Hanuš spolu nastoupili poprvé v životě a po vyrovnaném boji nakonec soupeři nestačili v pátém setu. Hned v prvním kole Žďárský, držící pálku tzv. penholderem, vyzrál překvapivě na Lukáše Grofa, který v pátém setu sice vedl 8:4, avšak poté už jen přihlížel „asijské smršti“. Naše body zařídili Jirka s Jakubem, když především Jirka zaslouží poklonu za otočení zápasu ze stavu 0:2 proti „Freddymu“, jehož vymlácené potahy Jirka přirovnal k odlepeným bačkůrkám, 3:3. Druhé kolo bylo v naší režii, když pouze Jakub nestačil na Aleše Hlawatschkeho, o drama se však postaral Lukáš, který s „Freddym“ odvrátil 3 mečboly za stavu 2:2 a 7:10 a zvítězil, 6:4. Třetí kolo nepoznalo vítěze, když Lukáš s Jakubem nezaváhali, duo Jirka s Jardou však na rodinnou dvojici uhrálo pouze po setu, 8:6. V posledním kole pro nás bylo jasným cílem vybojovat 2 body. O první se postaral nekompromisní Jirka, který Žďárskému nedovolil ani pomyslet na případné vítězství. Druhý bod jsme očekávali od krajského Lukáše, který však opět pocítil zrádnost herních stylů této soutěže, i přes srovnání nepříznivých 0:2 na sety, nakonec v pátém setu nestačil na vyhecovaného Aleše Hlawatschkeho. Historie se opakovala posledním zápasem utkání, kdy se proti sobě po půl roce postavili Vích a Hanuš, opět byl šťastnějším první jmenovaný, a tak všichni přihlíželi zápasu mezi „Freddym“ a Jakubem, který neudržel vedení 2:0 na sety a rázem prohrával v pátém setu 3:6 a 7:8. Jakub nakonec zápas zvládl a za hrobové atmosféry domácích se náš tým přesunul o místnost vedle, oslavit těsné vítězství v hospůdce Butovanka, zatímco domácí se tiše přemístili do auta a odjeli domů.

Jirka Stuchlík (3,5) byl postrachem domácích, Jakub Oravec (3,5) hrál v rámci svých možností, Lukáš Grof (2) po utkání konstatoval, že si pěkně zahrál a Jarda Hanuš (1) přispěl důležitým bodem. Nutno vyzdvihnout výborný výkon domácího Aleše Hlawatschkeho, na kterého tentokrát nestačil nikdo z nás.

V dalším kole hrajeme s druhou Železnicí „B“, kterou bychom také rádi porazili, neboť umístění soupeře pro nás není žádnou překážkou.

Facebookové komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.