KP1: 7 hodin dřiny pro výhru a remízu

Mimořádně náročný den prožilo packé Áčko. Ráno přijel tým z Libchyně, který není v tabulce výš jen kvůli dvěma kontumacím, kádr je jinak dosti kvalitní. Pačáci ovšem zaváleli a soupeř odjel s prázdnou. Odpoledne se zase dostavil dosavadní lídr tabulky a remízový král Dvůr Králové n. L. “B”, který potvrdil své remízové zaměření a packou domácí neporazitelnost také nezničil.

obrobr

Klasicky složený tým Kazda, Knap, Luňák a Šmidrkal se tentokráte postaral o málo vídaný kousek (z domácího pohledu) a ovládl obě čtyřhry. Knap-Šmidrkal přejeli Janka s Matoušem a Kazda-Luňák urvali výhru nad duem Ducháč-Mach až v pátém setu. Na jedničku se postavil Honza Šmidrkal a hned slízl pořádný debakl od Matouše, Michal Luňák si s Jankem také neškrtl. Jenže Vojta Kazda porazil 3:1 Ducháče a na 4:2 pro hostitele utkání zvyšoval Lukáš Knap (3:1 s Machem). Michalovi se nepodařilo urvat první singlový set ani s Matoušem a z pohledu hostů opět vyrovnával Janko, když si Vojta udělal jediný set. A skóre se přelévalo dále, L. Knap perfektní hrou porazil Ducháče, a když Honza přehrál Macha, bylo to zase o dva body pro domácí (6:4). Správný thriller pokračoval, Vojta s Matoušem prohrál po prvním vyhraném setu jasně zbylé 3, Lukáš bohužel nestačil na Janka (taktéž 1:3) a Honza chtěl sežrat pálku, trenýrky i ručník poté, co neproměnil mečbol na Ducháče a podlehl mu 11 v pátém. 6:7. Na 7:7 vyrovnal Michal, když v koncovce pátého setu s Machem prokázal více odvahy, tradičně vynikající Lukáš jako jediný (což je u něj již pravidlo) porazil hostující jedničku, Matouše a na 9:7 zvýšil Honza, kterému nepříjemná hra Janka seděla více, než ostatním spoluhráčům a v důležitém zápase vyhrál 3:1. Jenže Michal dostal s Ducháčem co proto, a tak již podruhé během poslední doby musel o vítězi utkání rozhodnout Vojta Kazda. Ten se ovšem úkolu zhostil výborně a Machovi po prvním prohraném setu vrátil vše i s úroky.

TJ Nová Paka “A” – TJ Sokol Libchyně – 10:8, Lukáš Knap standardně vynikající (3,5/4,5), Honza Šmidrkal mohl ještě bod přidat, Vojta Kazda si zahrál hezky (oba 2,5/4,5) a Michal Luňák ráno neměl přesnou mušku (1,5/4,5).

obrobr

Po krátkém obědě se šlo hned na další souboj. Dvůr, jako lídr tabulky, přijel s ambicemi nejvyššími, a hned čtyřhry tomu odpovídaly, protože dvojice Knap-Šmidrkal na Klému s Krýzou v pátém setu nestačila a tandem Kazda-Luňák smolně (ač 1:3) prohrál s duem Šulc-Jež. A hned první zápas měl co nabídnout, Honza Šmidrkal prohrál první dva sety 0 a 3, aby odvrátil ve třetím setu mečbol a celé utkání s Šulcem k úžasu přihlížejících dotáhl do vítězného konce (11 v pátém pro Honzu). Vzápětí vyrovnal Michal Luňák, který již seřídil mušku (3:1 s Klémou). Lukáš Knap se s Rostislavem Ježem moc nepáral a přehrál ho (3:1), jenže Vojtu Kazdu sežehl herně mimořádně nepříjemný soupeř Krýza, který používá sendvič a antitopspin. 3:3. V dalším utkání Michal podlehl v pěti setech Šulcovi, ale pomstili jej jak Vojta (s Klémou 3:1), tak i Lukáš, jemuž zřejmě (pro ostatní nepochopitelně) hra Krýzy vůbec nevadila, z čehož pramenil výsledek 3:0. Jenže Honzu si podal na stříbrném podnose Jež, hra Honzy místy připomínala tragikomické divadelní představení (0:3). 5:5. Skvělým výkonem se blýskl Vojta, který přehrál Šulce, smolné utkání si vyžral také Lukáš, jenž nestačil 9 v pátém na Klému. Totální debakl Honzy s Krýzou netřeba moc rozmazávat (0:3). To to již bylo 6:7 a domácí se nadechli k závěrečnému náporu. Michal rozstřílel Ježe, Lukáš s pomocí svatých i nesvatých, hlavně však brutálních prasátek, přehrál Šulce 14 v pátém a jako většinou, i tentokráte se v závěru do protihráče zakousl Honza a odnesl to v tomto případě Kléma (3:1). 9:7. Ranní situace se opakovala úplně přesně, Michal ani tentokráte 10. bod nepřidal, protože Krýza rozbořil a znechutil hru i jemu a opět to měl vše na svých bedrech Vojta. Ale ouha, Vojta se již necítil po náročném týdnu i dnu ve své kůži a hostující Jež přihrál hostům bod navíc za remízu.

TJ Nová Paka “A” – TJ Dvůr Králové n. L – 9:9, Lukáš Knap drží tým nad vodou (3/4,5), kolektivní výkon podaly zbylé 3 články týmu (Kazda, Šmidrkal, Luňák 2/4.5).

A pohled na tabulku? Úžasně vyrovnaný. Pačáci figurují na třetím místě, bod za Dvorem, dva body za Chlumcem, bod před Jičínem, dva před Sokolem HK.

Facebookové komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.