Déčko v posílených Chomuticích utrpělo debakl

Ve čtvrtek večer předehrávalo, ve druhém kole RP2, naše „Déčko“, ve složení: Stuchlík, Oravec, Hanuš, Vavrinec. O soupeři jsme věděli, že v něm úřaduje Jarda Břeský, který je výkonnostně úplně jinde, avšak k chomutickým se vrátil ještě Kubík, který bude také patřit mezi nejlepší hráče soutěže. Cesta k vítězství tedy byla jasná, a to povinně porazit dva slabší hráče z domácího celku a pokusit se „urvat“ nějaký ten bod i proti lepším borcům.

Čtyřhry dopadly opět velmi špatně, když ani jedna z našich dvojic nedokázala vybojovat více než jeden set, a tak jsme rychle prohrávali 2:0. Jako první nastoupili ke dvouhrám Jakub proti Kubíkovi a Jirka proti Jónovi. Zatímco „Spíňka“ nenechal soupeře ani pomyslet na výhru, Jakub rychle prohrával už 0:2 na sety. Tento stav ještě dokázal srovnat na 2:2, avšak v koncovce pátého setu využil Kubík svůj kvalitní servis, se kterým měl Jakub velké problémy. Když pak Míra Vavrinec nevyzrál v pěti setech na Kučeru a Jarda neměl šanci s Břeským, vedli domácí rychle 5:1. Druhé kolo dopadlo nerozhodně, když Jakub s Jirkou na soupeře svou hru uplatnili, zatímco Jarda s Mírou nikoliv, 7:3. Ve třetím kole jsme již nesměli zaváhat, avšak z naší čtveřice bodoval pouze Jakub, neboť Břeský vrátil Jirkovi porážku z předešlé sezóny, Kubík přechytračil Vavrince a Jón si poradil s trápícím se Jardou, 10:4. Za rozhodnutého stavu jsme tak nastoupili k poslednímu kolu, kde byli domácí opět těmi šťastnějšími, a to i přes odvrácené mečboly jak ze strany Jakuba, který vedl 10:8 v pátém nad střelcem Břeským, tak ze strany Jirky, který také nezvládl koncovku závěrečného setu, pro změnu s Kubíkem, 14:4.

Jakub (2) dnes dvakrát zaváhal v koncovce pátého setu a je to škoda, neboť z něho vyzařovala herní pohoda. Jirka (2) nedal šanci slabší části domácího celku a velmi potrápil i tu silnější, což se nedá říct o Jardovi (0), ani o Mírovi (0).

Facebookové komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.