Bilance našeho „C“ v RP1: Konečné čtvrté místo úspěchem

Krátké shrnutí našeho „C“ týmu v RP1. V konečném pořadí jsme skončili na čtvrtém místě, oproti první polovině jsme se zlepšili o dvě místa kupředu. V našem týmu nastupovali hráči: Roman Růžek, Miroslav Virag, Tomáš Fišar, Jiří Morávek – který odjel na konci ledna za studiem do zahraničí a nahradil ho Martin Sochor. V tomto článku se dozvíte ve stručnosti kdo, jak hrál z mého pohledu a v následné tabulce uvidíte jeho úspěšnost v soutěži RP1.

Roman Růžek odehrál minulou sezonu ještě v RP3 – přeskočil před sezonou soutěž RP2 a zamířil si to rovnou do RP1. Romanovi, když to chodilo, tak dokázal porazit kohokoliv. Celkově odevzdával vyrovnané výkony a samozřejmě ho postihnul i nějaký ten výpadek, ale získával zkušenosti, které se mu dále budou hodit do dalších sezón. O vyrovnanosti jeho výkonů svědčí bilance z 20 zápasů 40 výher a 40 proher – což je přesných 50% (28. až 31. místo v úspěšnosti soutěže).

Miroslav Virag, alias největší šoumen týmu, odevzdával vyrovnané výkony. Mirďa jednoznačně nabuzoval svůj tým jeho pověstnými hláškami. Jeho největší hrozbou byli „materialisti“. Jakmile zavětřil tento potah u soupeře, tak jsme o tom byli hned informováni a připravil se s nimi o zbytečné prohry, i když na ně herně měl. Jeho bilance potvrzuje vyrovnanost výkonů – z 19 zápasů, 38 vyhrál a 38 prohrál, což odpovídá 50% (28. až 31. místo v úspěšnosti soutěže).

Martin Sochor byl týmu jednoznačně posilou a zúročoval své zkušenosti z KP2 v naší soutěži. Povedlo se mu porazit jedničku v úspěšnosti soutěže Jana Červenku z prvního Jičína a připravit mu tak jednu z jeho dvou proher celé sezony, ale také se mu pár zápasů nepovedlo. Celkově odehrál 12 zápasů, měl bilanci 39 výher a 9 proher = 81,25% (5. místo v úspěšnosti soutěže).

Jirka Morávek jako kapitán týmu přispíval také do bodového výsledku týmu velmi pravidelně. Svými výkony dokázal porazit v zápase všechny svoje soupeře, ale i zbytečně někdy ztratit. Do svého odjezdu stihnul odehrát 12 utkání s bilancí 25:23, což odpovídá 52,08 % (25. místo v úspěšnosti soutěže).

Tomáš Fišar dokázal hrát s kýmkoliv v této skupině. Ze začátku sezony měl formu, která úderem nového roku odešla, a hlavně v zápasech druhé poloviny se od něj očekávalo víc. Prohrál dost zápasů se soupeři, které by měl porážet. Jeho celková bilance z 18 zápasů byla 58 výher a 14 proher, což znamenalo úspěšnost 80,56% (6. místo v úspěšnosti soutěže).

Celkově jsme mohli i možná myslet na lepší výsledek v tabulce, ale černá série tří těsných proher 10:8 za sebou, se soupeři nad námi, nás o to připravila. Každý z týmu si vybral slabší chvilku v nějakém zápase, kdy se mu nedařilo – ale s tím se musí počítat > nejsme stroje. Celkově nás zdobila dobrá parta, ale ta se rozpadá do příští sezony. Do soutěže výš odchází na stálo Martin Sochor a doplňuje ho Tomáš Fišar a tým bude doplněn nejlepším hráčem z „D“ týmu.

obr

Facebookové komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.