Až nečekaně složitá divizní sobota přinesla pouze šťastný bod

První prosincový herní víkend přivítali domácí, opět bez pracujícího Lukáše Knapa, hosty z dalekého Broumova, resp. ze Dvora Králové. Ač se oba soupeři nacházeli tabulkově pod Pačáky, předvedený výkon tomu ani za mák neodpovídal. Domácí byli tedy ráno velmi šťastni za již ztracený bod za remízu, odpoledne již byla fortuna vyčerpána dokonale a Dvůr si odvezl jasnou výhru. Pačáci, opět v neklasické sestavě (Macák, Kazda, Šmidrkal a Luňák), si ráno brousili zuby na borce z Broumova.

Čtyřhry dopadly spravedlivě, tandem Kazda-Macák bod vydřel, kdežto Honza Šmidrkal další korálek na vítěznou deblovou šňůru nepřidal, když s Michalem Luňákem v pátém setu prohráli. Po prvním kole se domácím nedýchalo ani za mák dobře! Lukáš Macák podlehl nejlepšímu hráči hostí Gombarčíkovi, Michal Luňák na Dražinovského nestačil, Honza Šmidrkal si po šíleném výkonu proti Ďoubkovi připadal jako ve zlém snu, jediný, kdo zápas zvládl, byl Vojta Kazda (3:0 s Čepelkou). Ovšem žádné dohánění nepříznivého skóre se nekonalo, alespoň prozatím, protože Michal Luňák po statečném výkonu Gombarčíka nepřehrál a tým z mizérie neprobudil díky vlastní mizérii ani Honza Šmidrkal, když na Dražinovského prostě neměl.obrobrTým do hry vrátily stálice packého pingpongu, Vojta Kazda a Lukáš Macák, ti své boje zvládli (vs. Ďoubek resp. Čepelka). Poté následoval podobný obrázek, Honza Šmidrkal se sice zlepšil, bombardér Gombarčík ovšem šílenými ranami Honzu rozstřílel, a analogicky, Vojta Kazda s Dražinovským i Lukáš Macák s Ďoubkem Pačáky podrželi. 6:7. Michal Luňák se již blížil k výhře, ale bohužel pátý set nedopadl podle jeho představ. Do poslední série tedy vstoupili domácí s vědomím, že pro bod nesmí prohrát více než zápas. Karel Gombarčík ale potvrdil roli jedničky proti Vojtovi, 6:9, Lukáš Macák opět nezklamal a Dražinovského porazil, prozatím nuloví Michal Luňák a Honza Šmidrkal tedy museli. Honza zabral, svůj zápas rychle vyhrál, a tak tíha zůstala na Michalovi. Michal Luňák ovšem po ohromné bitvě Ďoubka 10 v pátém porazil a bod domácím přisunul.

Nová Paka “A” – Slovan Broumov “A” – 9:9, Lukáš Macák i Vojta Kazda hráli klasicky parádně (3/4,5), Michal Luňák vítězný bod vydřel (1/4,5), svůj poslední zápas vyhrál i Honza Šmidrkal, který toho nicméně více namluvil, než nahrál (1/4,5).

Odpoledne přijel soupeř z města u Labe, Dvůr Králové. Čtyřhry dopadly obdobně jako ráno, jen s rozličnými výherními dvojicemi. Na prohru dvojice Kazda-Macák zareagovalo duo Šmidrkal-Luňák a bylo srovnáno. A opět ten začátek: Vojta Kazda prohrál všechny koncovky s Foffem, Michal Luňák podlehl Šulcovi, Honza Šmidrkal proklel všechny stolnětenisové bohy za další zbytečnou prohru (s Krýzou), čest zachraňoval Lukáš Macák, jenž porazil Ježe. Další série přinesla neutrální pocity, Michal Luňák na Foffa nestačil, Honza Šmidrkal a jeho styl “se všemi hraj vyrovnaně a prohrej” opět slavil “úspěch”(2:3 s Šulcem), takže na 3:6, resp. 4:6 museli zareagovat skvělí Kazda s Macákem (proti Klémovi, resp. Krýzovi). Velmi pěkný zápas přinesl souboj Šmidrkal-Foff, když prvně jmenovaný nejspíš vlivem nízké psychické odolnosti nevyužil setboly, které jej stály minimálně set, a opět prohrál, leč s lepším pocitem. Na 5:7 ještě snížil perfektně hrající Lukáš Macák, který svou krásnou tvrdou hrou slavil úspěch proti Šulcovi. To již ale bylo vše, Pačáci tentokráte toliko štěstí v koncovkách neměli, Vojta Kazda ošklivě prohrál souboj s nepříjemnou pálkou a šikovnou rukou pana Krýzy, Michal Luňák po duelu plném zvratů nestačil na Klému, a když už ani Lukáš Macák nedokázal využít vedení 2:0 nad Foffem a podlehl, nebylo o vítězi pochyb.

obrNová Paka “A” – Dvůr Králové “B” – 5:10, Lukáš Macák je divizní špička (3/4,5), Vojta Kazda nehrál zle (1/3,5), Honza Šmidrkal nemá momentálně soupeře (kterého by porazil) – (0,5/3,5) a Michal Luňák mohl minimálně bod urvat, něco bylo ovšem proti (0,5/3,5).

Facebookové komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.