Déčko dle očekávání v Lánech bez šance

Po nadšení z nedělní vysoké výhry nad silným Bělohradem nám hned 2 dny poté sebral vítr z plachet „B“ tým z Lán, který je na domácí půdě prozatím neporazitelný a drží si po půli soutěže 1. příčku. Do blízké herny jsme dorazili bez Mirdi Viraga, který byl dnes pracovně indisponován, a tak zaskočil šikovný Tomáš Vydra. To hosté neponechali nic náhodě a do utkání nastoupili v plné síle: Vokrouhlecký Jiří, Zahradník, Stuchlík a Čeřovský Jiří.

obrobrÚvodní čtyřhry dopadly nerozhodně, když dvojice Hanuš-Vydra podlehla v koncovce 4. setu Zahradníkovi s Vokrouhleckým, zatímco Stuchlík-Oravec potvrdili svou sehranost a jako lídři žebříčku čtyřhry zarovnali svou úspěšnost na 80%. Tento bod byl však bohužel z naší strany na delší dobu vše, když naši proherní „formu“ prolomil až Jakub proti Stuchlíkovi, se kterým při stavu 2:1 a 3:10, ač překvapivě, neztratil hlavu a 9 vyhranými míčky v řadě zařídil „Déčku“ bod druhý. Poté však následovala další „šňůra“ bodů pro domácí, kdy jsme bojovali relativně bez šance, akorát Jirka Stuchlík se se svým jmenovcem Petrem dostal do pětisetové bitvy, ze které však vzešel jako vítěz hráč domácích. V posledním kole se ke své hře, i přes více než nevyhovující podmínky, dostal Tomáš Vydra a za pomoci kvalitní boční rotace ve svém servisu a poctivé přípravy topspinových útoků doslova přetlačil překvapeného Stuchlíka. Když si v následujícím zápase poradil Jirka se Zahradníkem, měli jsme zajištěný alespoň odjezd s lepším výsledkem, než se kterým od nás odjížděl v neděli značně znechucený soupeř. K předposlednímu zápasu nastoupil proti domácímu Čeřovskému Jakub, který v utkání plném zvratů ve skóre, měnícím se jako kurzy akcií na burze, nakonec nešťastně prohrál v koncovce (9) pátého setu. Zakončit utkání šel standardně Jarda, který se proti Vokrouhleckému ještě postaral o divácké drama, avšak od tamějších přihlížejících si krom výsměchu za výslednou prohru vyslechl následně i naše rozhořčení ze zdržování týmu před kýženým odjezdem do Nové Paky, kam jsme se těšili jako důchodci na výplatu. Utkání tak skončilo 14:4 pro domácí a my se mohli jít převléknout do vedlejší šatny, kam byl místo přímotopu nejspíš umístěn mrazící box.

Bodově bohatý dnes nebyl ani Jirka Stuchlík (1,5), který při utkání gentlemansky upozornil domácí hráče: „Jednou vám ty síťky někdo napne“, překvapivě klidně, bez nadávání a větších výtek dnes zahrál Jakub Oravec (1,5), kterému to však stejně nestačilo na potřebný bodový příděl týmu, své si odehrál Tomáš Vydra (1), který byl domácími hráči psychicky „ukecáván“, což v těchto soutěžích ze strany starších hráčů není nic neobvyklého, odevzdal za stolem vše a bojoval do posledního míčku. Své čtvrté letošní vajíčko přidal Jarda Hanuš (0), který si, jako každoročně, přislíbil, že už do Lán hrát nepřijede.

Prohra s Lány „B“ se dala očekávat, neboť známá věta „domácí prostředí“ zde platí dvojnásob. Opět jsme doplatili na svou rozmazlenost ze špičkových stolů, které jsou proti tamějším Artisům se stářím zaoblenými hranami jako nebe a dudy. V posledním kole letošní části soutěže doma přivítáme silné Popovice, které po Bělohradu „B“ převzali 2. místo.

Facebookové komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.