Déčko pokořilo doposud třetí Kopidlno

Jako poslední z našich okresních týmů nastoupilo k domácímu utkání naše „Déčko“, které ve své standardní sestavě (Stuchlík, Virag, Oravec, Hanuš) hostilo jednoho z favoritů soutěže, a to tým Kopidlna B. Hosté nás zřejmě trochu podcenili a přivezli si sestavu následující: Procházka, Kohut, Novák a Machula, z nichž poslední dva jmenovaní nedělali ani bod.

Před utkáním, po příjezdu hostů, jsme si řekli, že klíčovým prvkem k vítězství bude nezaváhat proti slabší části soupeřova týmu, neboť Procházka je nejen v naší soutěži často čtyřbodovým hráčem a po patrném zlepšení levorukého Kohuta, který již pravidelně nastupuje i o soutěž výše, jsme si bodovým ziskem u těchto dvou hráčů nemohli být ničím jistí, což se nakonec také ukázalo, když tito 2 dohromady vybojovali 6,5 bodů.

Po čtyřhrách byl stav utkání 1:1, když dvojice Stuchlík-Oravec celkem pohodlně zvítězila 3:0 nad Kohutem s Machulou, zatímco Virag-Hanuš na zbylé soupeře nestačili a podlehli po smolné koncovce posledního setu 1:3. Po prvním kole jsme se soupeři vzdálili, když úspěšnost našich byla 75%, poté následovala dvě vyrovnaná kola a v závěru opět převaha našich, takže konečný výsledek 11:7 nám zajistil 3 body, se kterými jsme při pohledu na tabulku rozhodně nepočítali.

Svou bodově bohatou výkonnost si udržuje Jirka Stuchlík (3,5), který dnes podruhé v řadě bez nervů vybojoval důležitý 10. bod, s body se počítalo také u Mirdi Viraga (3), který rozhodně nezklamal a v předposledním utkání ztvrdil naše vítězství v koncovce (9) pátého setu s Kohutem, bodový průměr přidal Jakub Oravec (2,5), který by při zanechání chladné hlavy mohl přidat i bod třetí a že do našeho týmu neodmyslitelně patří i Jarda Hanuš (2), dnes opět potvrdil svým bojovným výkonem, když v posledním zápase utkání dokonce vedl se čtyřbodovým Procházkou 2:0 a 10:9, avšak po nezvládnuté koncovce 3. setu již v následujících dvou setech nedostal příliš šanci. To už však bylo vítězství doma, a tak jsme se nad tím mohli všichni jen s dobrou náladou pousmát a radovat se z nečekaných bodů.

Facebookové komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.