Svatomartinská neděle pro Béčko z poloviny úspěšná

Po nevydařeném startu sezóny, také díky absenci dvou stabilně hrajících borců, zraněného Lukáše Grofa a Michala Luňáka, si naši borci dali za úkol dostat se ze sestupových příček. První krůček se povedl již 27.10., kdy naši borci překvapivě porazili výběr z Nemyčevse 10:7. Dalším krokem měl být první letošní venkovní zápas B týmu, netradičně hraného v neděli na Svatého Martina, se Sokolem Hradec Králové F a Sokolem Stěžery B. Náš tým si také přivezl posilu z A týmu, novopackého “Matsushitu” Honzu Šmidrkala.

Ranní zápas se jevil jako nevyzpytatelný, jelikož s velkou hradeckou základnou hráčů mohl nastoupit kdokoliv. To se také potvrdilo v prvních zápasech, kde vedle standardních hráčů Drábka a Hampla nastoupili mladíci Karel Brát ml. (15 let), který již loni vyškolil většinu našeho A týmu v divizní soutěži, a Vlastimil Buben (13 let). Po čtyřhrách bylo skóre nerozhodné, když Honza Šmidrkal a Martin Sochor zvládli s přehledem zápas s Drábkem a Hamplem. Naproti tomu debloví specialisté Michal Luňák a Horst Stoklas si proti mladíkům udělali dohromady 15 bodů. Dále se hra vyvíjela ve prospěch domácího mužstva. Zajímavý zápas předvedl Michal Luňák s Brátem, kde ve druhém a třetím setu měl “ligovou chvilku” a získal oba dva sety ve svůj prospěch. Poté ale podlehl dvakrát 11:4. Výsledek zápasu se zastavil na 10:5. Honza Šmidrkal vybojoval 2,5/4,5, Martin Sochor zahrál standart (1,5/3,5), Michal Luňák i přes reprezentační chviličku vybojoval 1/3,5. Horst Stoklas nebyl zrovna v nejlepším rozpoložení a připsal si vajíčko.

Po vydatném obědě se tým vyhecoval a dal si za úkol vyhrát druhý zápas. Stěžery nastoupily v sestavě: Přemysl Šanc, Martin Hrbek, Lukáš Dufek, Tomáš Kvasnička. V přátelském prostředí domácích Stěžer naši borci začali výborně. Po úvodních čtyřhrách bylo skóre 0:2, kdy Martin a Honza potvrdili svoji deblovou souhru a Michal s Horstem vybojovali těsnou výhru 12 v pátém setu. První kolo se vydařilo hned Martinovi a Honzovi, bohužel Michal nevyužil vedení 2:1 a 9:7 nad Šancem a Horst se po vzoru ranního zápasu opět trápil, prohrál jasně s Hrbkem. V druhé várce zápasů se Honza potýkal s problémy ve své obraně, ale přesto svůj zápas s mladým Dufkem dotáhl do vítězného konce. Martin za stavu 1:1 měl s Šancem 3 setboly, které bohužel nevyužil a poté v pátém setu prohrál 11:3. Zato Michal s Horstem se činili a oba dva vyhráli vcelku hladce. Dále náš celek kontroloval hru, prohrál již jen Honza s výborně hrajícím Šancem, který se po zápase našemu týmu svěřil se svojí tréninkovou metodou forehandového topspinu na lajnu. Náš tým tedy zvítězil v poměru 4:10 a po zápase jsme si společně s domácími připili na Svatého Martina. Rozbor utkání posléze proběhl v Nové Pace v hospůdce Na Růžku :).

Facebookové komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.