Další víkendový výjezd Áčka nad očekávání

První sněžnou sobotu sezóny 2012/2013 se Pačáci v tradičním složení vydali do krajského města, aby se střetli v různých částech Hradce s místními týmy, DTJ “C” a Sokolem “D”. Ač ranní zápas byla pouhopouhá formalita, odpoledne se Pačáci vzchopili, mile překvapili a připsali si důležité 3 body.

Po ránu se čtyřhry nepovedly, dvojička Kazda-Macák se přes domácí Šumpíka s Obrdlíkem neprobila, čerství okresní přeborníci Knap-Šmidrkal, kterým jde v soutěži čtyřhra podobně jako rovníkovým černochům bruslení, nevyužili mečbol na domácí dvojici Lamr-Paclík a prohráli smolně 13 v pátém. Za hosty snížil stále ve formě hrající Lukáš Macák (3:0 nad Obrdlíkem), to již ovšem bylo z packé strany pro tuto sérii vše, protože Vojta Kazda nestačil na Paclíka, Lukáš Knap v pěti setech podlehl Šumpíkovi a Honza Šmidrkal si zahrál na sběrače míčků proti Martinu Lamrovi. Druhá série dopadla totožně, z výhry se radoval jenom Lukáš Macák, když přehrál v pěti setech Paclíka, zbytek týmu si neuhrál ani set. Poslední zápasy již byly stylem netrap mě a doraž mě, z čehož vyplynuly hladké porážky Lukáše Macáka i Vojty Kazdy.

Celkem tedy DTJ-Slavia HK “C” – Nová Paka “A” – 10:2, Lukáš Macák divočel (2/3,5), zbytek týmu si přijel udělat hlad na oběd (Vojta Kazda 0/3,5, Lukáš Knap a Honza Šmidrkal 0/2,5).

Po klasickém obědě a přestřelce v karetním Prší (Vojta Kazda oškubal všechny) se hosté vydali do nedaleké herny Sokola Hradec Králové, kde již čekala nažhavená mladá hradecká squadra. Deblisté Knap-Šmidrkal mohli odstřelit šampaňské, poprvé vyhráli (Frízel-Chládek), Kazda-Macák nestačili na dvojku Jakubec-Brát mladší. Po první sérii se skóre pro Pačáky vyvíjelo nadmíru dobře (4:2), Lukáš Macák přehrál po dobrém výkonu Jakubce, Vojta Kazda nedal šanci mladému Chládkovi, Lukáš Knap nastartoval své úspěšné odpoledne výhrou nad Frízelem. Černý Petr tak zbyl typicky na Honzu Šmidrkala, který zaslouženě, ale po příšerné hře, nestačil na Bráta mladšího. Za domácí poté snížili Chládek (Lukáš Macák podlehl po zápase plném nečekaných zvratů 2:3), Vojta Kazda a Lukáš Knap ovšem vrátili výhodu na hostující stranu, když porazili po parádní hře Frízela, resp. Bráta. O neúspěchu z vedení 2:0 a 4:1 (nad Jakubcem, nakonec 2:3) z pohledu Honzy Šmidrkala, který se poté chtěl utopit v umyvadle na toaletách, netřeba hovořit. To bylo skóre 6:4 pro hosty. Stejný rozdíl zůstal i po zápasech Vojty Kazdy s Brátem a Lukáše Macáka s Frízelem (Vojta prohra, Lukáš výhra), to již bylo naštěstí z domácí strany skoro vše. Další hřebík do rakve domácích zatloukl Lukáš Knap, který nedal šanci Jakubcovi, poté se podruhé v sezóně zadařilo i Honzovi, když porazil Chládka. Na prohru Lukáše Macáka s Brátem každopádně odpověděl Vojta Kazda, když si poradil 3:1 s Jakubcem a zajistil hostům výhru.

Sokol Hradec Králové 2 “D” – Nová Paka “A” – 6:10, pěkný den, krásný večer a patrně krušné ráno si udělal Lukáš Knap (3,5/3,5), Vojta Kazda má též formu (3/4,5), Lukáš Macák zahrál, co potřeboval (2/4,5) a Honza Šmidrkal byl nespokojen s výkony, ale spokojen s body (1,5/3,5).

Facebookové komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.