Okresní přebory mužů nadmíru úspěšné

Slunečnou sobotu 13.10.2012 se uskutečnily okresní přebory mužů ve městě trubiček, v Hořicích. Na tomto turnaji nemohla samozřejmě chybět celá packá enkláva, konkrétně Vojtěch Kazda, Lukáš Knap, Honza Šmidrkal, Martin Sochor, Tomáš Fišar, Jakub Oravec a Roman Růžek. Na turnaj nedorazila staropacká třetiligová squadra (např. takřka neporazitelný Péťa Dlabola nebo levoruký dělostřelec Luba Šajner), což ovšem ještě neznamenalo, že by Pačáci měli míti nějaké žhavé medailové naděje. Na svou šanci totiž čekali valdičtí bratři Jiráskové, exjičínský Rejha, valdický Gebauer, jičínský Kříž či domácí Vyskočil, což ještě zdaleka nebylo všechno.

Ve skupinách proběhlo všecko bez ohromných překvapení, Honza Šmidrkal odvrátil mečbol s miletínským Bezvodou a druhé místo ve skupině po těsné prohře s Křížem uškudlal. Vojtěch Kazda neměl ve skupině práci, takže vyhrál, Lukáš Knap sehrál extrémní zápas s Gebauerem (0:2 a 6:10, 1:2 a 2:8), aby vše otočil a skupinu ovládl, Martin Sochor si splnil cíl, když ze skupiny také postoupil, přetěžkou skupinu odnesl Tomáš Fišar, Roman Růžek na postup ze skupiny měl, ale koncovky nezvládl, Jakub Oravec bohužel těžkou skupinu odnesl též. V pavouku již Honza Šmidrkal po zásluze nestačil na Martina Jiráska, který se po prvním nevydařeném setu vzchopil a za hecování sebe sama slovy Kawasaki! Honzu přehrál, Martin Sochor nestačil koncovkami na domácího Vyskočila, Lukáš Knap přehrál Rudu Vzorka a když Vojta Kazda v pátém setu přebouchal přetěžkého Rejhu, tak ve hře zbyli 2 Pačáci. Lukáš Knap v dalším kole již nestačil na strojově hrajícího Milana Jiráska, Vojta Kazda pomstil Honzu a vyřadil po skvělém výkonu Martina Jiráska. V semifinále se již Vojta utkal s valdickým Gebauerem, kterého po bitvě a parádní atmosféře přehrál 3:2 a mohl se těšit na své historicky první finále okresních přeborů. Ve finále již Vojtova jízda skončila, před Milanem Jiráskem se nesklonit nešlo, i tak ale Vojta dosáhl perfektního výsledku.

V soutěži čtyřher se představili Pačáci ve složení Kazda-Horák (Železnice), Růžek-Sochor, Šmidrkal-Knap a Fišar-Oravec. Vojta Kazda s Karlem Horákem překvapivě prohráli ve čtvrtfinále s dvojicí Kříž-Červenka, dvojice Růžek-Sochor se do čtvrtfinále taktéž prokousala, a ve čtvrtfinále skončila i dvojka Fišar-Oravec s dvojicí Vzorek-Zemánek. A co poslední nejmenovaná dvojice? Deblisté Knap-Šmidrkal si nejdříve poradili s dvojkou z Jičína (Zikmund-Fedor), ve čtvrtfinále už na ně čekal těžký oříšek v podobě jičínsko-valdického páru Fejtek-Gebauer, což ale Pačáci s bravurou také zvládli (3:1), v semifinále by již ale na Pačáky vsadil málokdo, dvojice Jirásek Milan-Rejha byla velmi těžký oříšek, což Pačáci pocítili na vlastní kůži, když za stavu 0:2 na sety odvrátili 5 mečbolů, následující set získali také a ovládli dokonce i poslední set! Ve finále se tedy pár Knap-Šmidrkal utkal s domácími Vyskočil-Štěpánek, a Pačáci si již nesmírnou šanci utéct nenechali, 3:1 zvítězili a přebory tak ovládli.

Turnaj měl perfektní přátelskou atmosféru, a tak se jistě vydařil.

Facebookové komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.