Poslední zápasy sezóny s bravurou, výhra a remíza na půdě postupujícího

Nádherný sobotní den byl den posledního výjezdu „B“ týmu. Tým, poprvé v sezóně hrající ve složení Šmidrkal, Luňák, Grof a Fišar, neponechal nic náhodě, se sestupujícími Janskými Lázněmi jasně zvítězil, aby odpoledne po již ztracené bitvě ukázal parádní zvrat a remizoval.

Janské Lázně, minulý rok ještě účastník KPI, za rok již účastník OP1, se potýká celou sezónu s problémy s hráči. To také ukázal proti Nové Pace, když ze základní čtyřky nastoupili pouze 85% úspěšný Vlastimil Toth a Josef Soukup. Čtyřhry dopadly smíšeně, Šmidrkal-Grof dostali neskutečný debakl, zato Luňák-Fišar v bitvě koncovek uspěli. Honza Šmidrkal si poradil katastrofálním výkonem se Soukupem 9 v pátém, Grof i Fišar také uspěli, Michal Luňák nestačil na suveréna Totha. V nadcházející čtyřce utkání se kromě 3 packých výher nic zásadního neudálo, Lukáš Grof ovšem Totha již pořádně potrápil. Za stavu 7:3 pro packé si Honza Šmidrkal, aniž by věřil rukám, nohám a pálce, poradil snadno s Tothem, Lukáš Grof přehrál Baiera a Michal Luňák dokončil dílo výhrou nad Soukupem.

Janské Lázně „A“ – Nová Paka „B“ – 3:10, Tomáš Fišar ukázal, zač je toho okres (2,5/2,5), Honza Šmidrkal hrál dobře jedině s Tothem (3/3,5), Michal Luňák ani Lukáš Grof na něj nestačili (2,5 resp 2/3,5).

Po vynikajícím obědě si to Pačáci s vědomím domácího vítězství nad lídrem z Poříčí razili do tamní tělocvičny. Tam je čekala našlapaná plná sestava, dala se čekat bitva. Grof-Šmidrkal zakončili sezónu nevídaně, výhrou ve čtyřhře, kdežto Fišar-Luňák v těsné koncovce pátého setu podlehli. Honza Šmidrkal potvrdil trápení s obranáři prohrou s Vašíčkem, Lukáš Grof udolal 10 v pátém Libnara, Michal Luňák nestačil na Rozporku a Tomáš Fišar dle očekávání podlehl defenzivně založenému šikovnému Tučkovi. Domácí stále drželi dvoubodové vedení, až se schylovalo ke koncovce a začaly se dít věci. Za stavu 7:7 Honza Šmidrkal zaslouženě po přešpatné hře podlehl mnohem lépe hrajícímu Adamu Tučkovi, což nebylo úplně v plánu a když Lukáš Grof nestačil na Vašíčka, tak za stavu 9:7 pro domácí nastupoval favorit Michal Luňák na Libnara a Tomáš Fišar v roli outsidera s kurzem 12,6 (ifortuna.cz, pozn.red.). Michal Luňák zkušeně porazil Libnara, Tomáš Fišar přes stálé vedení a výbornou hru prohrával s Rozporkou 10:6 v pátém setu. Tomáš se ovšem nevzdal, 6 tvrdými koulemi za sebou Rozporku jako jediný přehrál a o remízu se lvím podílem zasloužil.

Poříčí „A“ – Nová Paka „B“ – 9:9, Michal Luňák zabejčil (3/4,5), Lukáš Grof zahrál očekávaný vyšší standard (2,5/4,5), Tomáš Fišar si v autě zazpíval oslavné Cest’la vie od Karla Gotta (2/4,5) a Honza Šmidrkal absolvoval celou jízdu autem bez sebemenších problémů a o stolním tenisu se bavit nechtěl (1,5/4,5).

Facebookové komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.